Közösségépítésből ismét jelesre vizsgázott Dorog
Kultúra
2016. febr. 18.

<p>A Zrínyi Napokon újra mozgásba jött a közösség, a gyerekek egész napos rendhagyó programokon vettek részt. A város múzeumai és kultúrintézményei is felsorakoztak a kezdeményezés mögé, a helytörténeti vetélkedőn Gáthy Zoltán arculatformáló építészeti hagyatéka volt a téma.</p>

A közösségi szellem a tetőfokára hágott Dorogon a Zrínyi Napokon. Az alsósok kölyökatlétikai versenyeken próbálhatták ki magukat, a felsősök pedig a már hivatalossá váló Dorogi értéktár egy-egy elemével ismerkedhettek meg.

Az iskolában dr. Korompay Péter bányamérnök tartott foglalkozást a bányászati hagyományokról. Kovács Lajos, a Dorogi füzetek szerkesztője a Városi Könyvtárban mutatta be a kiadványsorozatot, a Német Tájházban a Német Nemzetiségi Önkormányzat korábbi és mostani elnökei kalauzolták a fiatalokat, a Bányász Emlékházban pedig a Dorogi lexikon szerkesztője tartott tárlatvezetést. A programok csúcspontjaként a Városi Könyvtárban ismét megrendezték a helytörténeti vetélkedőt. Idén Gáthy Zoltán hagyatéka volt a központi téma.

A teljes cikket a dorog.hu-n olvashatják el.

Dankó József/dorog.hu

(forrás)