Rendkívüli testületi 9 órától
Közélet
2016. febr. 11.

<p>Szöveges tudósítással jelentkezünk a Városházáról.</p>

Napirenden

10:22


 

Köszönjük a figyelmet.

10:20


 

Elfogadják a máltaiakkal kötendő szerződést. Az együttműködés területei:

  • Nappali melegedő;
  • Családok átmeneti otthona;
  • Időskorúak nappali ellátása;
  • Támogató szolgáltatás;
  • Utcai, lakótelepi szociális munka;
  • Kapcsolattartási ügyelet, közvetítői eljárás;
  • Kórházi szociális munka;
  • Jogi tájékoztatásnyújtás és pszichológiai tanácsadás;
  • Családkonzultáció, családterápia, családi döntéshozó konferencia;

10:18


 

Romanek: Eck úrnak javasolnám, hogy tegyen egy látogatást a HÍD-nál. A HÍD dolgozói most úgy érezhetik, hogy veszélyben van a munkahelyük. A törvény egyértelmű az ügyben, meghatározza a kiszervezhető feladatok körét.

10:15


 

Nyíri: az Önkormányzatnak sokkal több feladatot kellene kiszervezni a máltaiakhoz, így több pénz maradna a zsebünkben.

10:13


 

Aljegyző: a HÍD már működik, egy újabb kiszervezés borítaná az egészet. Okafogyott a dolog, mert a máltaiakkal már letárgyaltuk, elfogadták.

10:10


 

Eck: egyfajta kettősbeszéd megy ezzel az üggyel kapcsolatban. A jogi kérdés azonban továbbra sem tisztázódott.

Romanek: jogi kérdés, a törvény magasabb szintű, mint az államtitkári levél. Nincs semmiféle kettősbeszéd, a máltaiak elégedettek voltak korábban. Az hogy ön levelez velük, nekem újdonság. Csak azokon a területeken lehet együttműködésről (kiszervezésről) szó, ahol a törvény ezt megengedi.

10:03


 

Romanek: A Máltai Szeretetszolgálat korábban szóban elfogadta már azokat a területeket, ahol kiszervezhetjük a feladatokat.

9:57


 

Ellátási szerződés megkötése a Máltai Szeretetszolgálattal. Kevesebb területen működhetnének, mint korábban. A kérdés: hogy a HÍD vegyen át mindent, esetleg a máltaiak is kaphassanak még pluszban feladatokat?

Romanek: módosult a szociális törvény, a járás területén létre kellett hoznunk egy szociális intézményt, ez lett a HÍD, amely január elsejétől üzemel. Más szervezetekkel kötött szerződéseinket fel kellett bontanunk. Ezt írja elő a törvény. A HÍD majd a Baross Gábor utca 3. szám alatt fog működni valamikor, egyelőre azonban az Aranyhegyi úton van a központ. A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen végezzük el majd azokat a feladatokat, amelyeket a törvény lehetővé tesz. A máltaiakkal többször tárgyaltunk az év során, jogászokkal átbeszéltük, hogy mely területen van lehetőség együttműködésre. Elismerjük a szervezet tevékenységét. Ők fogalmazhatták meg a velük kötendő együttműködési szerződést. Az összeget is ők adhatták meg.

Sarkantyu aljegyző: a törvény kötelezett minket a korábbi szerződések felbontására.

9:42


 

Hivatal igazgatási szünetére vonatkozó rendeletet fogadják el (karácsony, illetve a nyári üdülőszezon). Az igazgatási szünet alatt is lesz ügyfélfogadás.

9:39


 

Nyíri: megalapozott a költségvetés? Mi alapján állítjuk ezt, bevételi oldalon irreális tételek vannak. A könyvvizsgáló azt írja, hogy "véleménye szerint"

9:35


 

Romanek: Mária Valéria mélygarázst ajánljuk fel az építtetőnek, hogy elkezdhessen végre működni. Viszgáljuk az élményfürdő aládásának lehetőségét is.

9:30


 

Szerencsés: a kamionparkoló legalább olyan fontos, mint a Pöttyös tér revitalizációja. Nehéz úgy jól tervezni, hogy a múlt árnyai kísértenek. Ütemtervet kellene felállítani, hogy hatékonyabban tudjuk végigvinni a költségvetést. Illetve már a nyáron el kellene kezdeni a jövő évi költségvetés tervezését.

9:25


 

Módosítók: Pöttyös tér felújítására kevesebb pénz jut majd, a kamionparkoló kialakítására pedig több. Nyíri a reprezentációs költségeket kurtítaná meg.

9:20


 

Romanek: Visszafogják a pazarló fénymásolási szokásokat is, illetve a környezettudatosság maximális szem előtt tartásával kevésbé költséges papírokat és tollakat szereznek majd be.

9:17


 

Megborította a tervezést az intézmények átvétele. Amiről már többször is szó volt: az intézmények 1 milliárddal többe kerülnek majd - pedig kezdetben 300 millió forintról volt szó. Spórolnunk kell majd.

Romanek: jelentős összegeket kell majd megtakarítanunk; megnyisszantjuk a reprezentációs költségeket is. Folyamatosan ellenőrizzük majd a működést is, hogy az intézmények tartják-e a számokat. Pl. az intézmények működéséhez szorosan kapcsolódó technikai feladatokat (takarítás, karbantartás) egy közös szervezet látja majd el, illetve az irodaszereket és különféle technikai eszközöket is a Hivatal útján szerezzük majd be.

9:10


 

Költségvetés tárgyalása - második forduló.

Romanek: hosszú hetek és hónapok óta tart már a munka. Legkésőbb február 14-ig kell elfogadnunk. Több munkaértekezletet tartottak már a számokról. 4 milliárd hiányról indultunk, majd 2,5 lett belőle, tovább csökkent, míg végül egyensúlyba kerültünk.

9:01


 

Üdvözlünk mindenkit! Perceken belül kezdünk.

(forrás)