Folytatódik a belváros totális pusztulása: Kordont húztak a főutca két patinás épülete elé
Gazdaság
2016. febr. 9.

<p>A Wimmer- és a Káptalanház elé került vasrács a délelőtt folyamán, a gyalogosforgalmat, illetve a buszmegállót is áthelyezték. Kordonok között sétálhatunk mától.</p>

Belvárosi látkép - Háttérben a Fürdő Szálló épülete

Fotó: Szeretgom


 

Egy statikusi szakvélemény szerint sürgősen állagmegóvásra szorulnak az épületek, amelyeket most még megmenthetnénk, az időhúzás viszont szörnyű következményekkel járna, félő, hogy a műemlékek hamarosan a Fürdő Szálló sorsára jutnak.

A belső 2016-ban

2010-ben még így nézett ki a Wimmer-ház


 

A képeken is jól látszik, hogy a beázás már a földszintig ér, a falakat sűrű penész borítja, a homlokzati elemek pedig a járdákra potyognak. Ráadásul diákok százai használják nap mint nap az épületek előtt kialakított buszmegállót. Információink szerint a Strigonium Zrt. nemrégiben kinevezett új vezérigazgatója, dr. Szántó Tamás a járókelők biztonsága érdekében kezdeményezte a kordonok felállítását.

Fotó: Szeretgom


 

Az életveszélyes állapotok ellenére a 2016-os költségvetésbe a városatyák a nyilvánosan elérhető előterjesztéseket átnézve nem szorítottak pénzt ezen épületek állagmegóvására. Az Integrált Területfejlesztési Stratégia szerint legkorábban 2019-ben foglalkoznánk a belvárosi romokkal.

(forrás)