Szenzációs sikerek: Esztergomi sakkozók az országos diákolimpia döntőjében
Sport
2016. febr. 8.

<p>Beindult az esztergomi sakk-gőzhenger, a hétvégén Tatabányán vitézkedtek a fiatalok. Március 20-án nagyszabású rendezvény keretében népszerűsítik a játékot városunkban.</p>

A selejtezők előtt biztossá vált, hogy Szabó Márton Mihály (Esztergomi Sakk Club, edzője: Kovács Géza) és Pétervári Szabolcs (Esztergomi Sakk Club, edzője: Kovács Géza) eredményeik után kiemelés útján bekerülnek a márciusi miskolci diákolimpia országos döntőjébe.

Szombaton rendezték a korosztályos sakk diákolimpiát Tatabányán, ahonnan még lehetőség volt a kvalifikációra. Ádám Olga (Esztergomi Sakk Club) lány tanítványai vitézkedtek, Olga kislánya a 8 éves Paksai Nikolett (BEAC, edzője: Ádám Olga) megnyerte a megyei döntőt, így ő is ott lesz Miskolcon. A korosztályában Goda Boglárka (Esztergomi Sakk Club, edzője: Ádám Olga) bronzérmes lett. Az Esztergomi Sakk Club reményei szerint ősztől Paksai Niki is hozzájuk igazol majd, így anyukájával együtt egy csapatban játszhatnának.

Az alsós fiúknál Marosvári Gergő (Esztergomi Sakk Club, edzője: Kovács Géza) 7-5 ponttal bronzérmes lett, Mosonyi Mátyás (Esztergomi Sakk Club, edző: Ádám Olga) 7. lett, Ábel Dániel (Esztergomi Sakk Club, edzője: Kovács Géza) 7-4 ponttal pedig a 10. helyen végzett. Marosvári Gergő, Ádám Olgánál kezdte sakk tanulmányait, Kovács Géza ősztől foglalkozik a tehetséges titánnal.

Vasárnap a megyei sakkcsapatbajnokságban az Esztergomi Sakk Club az Almásfüzitői SC-t fogadta a Kőrösy Kollégium ebédlőjében. A Kovács Gézát, Szabó Márton Mihályt (szlovák sakkbajnokságban játszottak rangadót), Ádám Olgát és Karkó Ernőt (Budapesten az óvodások országos sakkbajnokságát rendezték) nélkülöző tartalékos esztergomiak 7,5-2,5 arányban vereséget szenvedtek. A hazaiak közül győzött: Szabó Mátyás Pál, döntetlenül Berek Géza, Kovács Vilmos, valamint Szomjú Péter végzett.

Március 20-án Esztergomban a Kőrösy Kollégiumban rendezik meg a Sakkmatyi Képességfejlesztő és Tehetségkutató Sakkiskola következő egyéni versenyét, ahol Ádám Olga tanárnő várja az óvodás és kisiskolás gyerekeket, szüleiket, illetve minden olyan gyermeket, aki kedvet érez a sakkhoz.

(forrás)