Játékos foglalkozásokkal várják a leendő elsősöket a Gyakorló Iskolában
Kultúra
2016. febr. 4.

<p>Februárban elkezdődnek a játékos foglalkozások a PPKE Vitéz János Katolikus Általános Iskolában. Bemutatkoznak az első osztályos tanítónénik.</p>

Kedves szülők, iskolába készülő óvodások!

2016. február 24-től szerdánként 16.30 órai kezdettel a PPKE Vitéz János Katolikus Általános Iskola „Barátkozás az iskolával" címmel játékos foglalkozásokat  szervez.

Szeretettel várunk minden szülőt és gyermeket programjainkra!

 

A leendő első osztályos tanító nénik:

Stróbl Magdolna

Esztergomban születtem, s azóta is itt élek. Kisiskolásként én is gyakorlós diák voltam, majd a gimnázium elvégzése után az esztergomi tanítóképzőben tanítói, az egyik tanárképzőben pedig rajz szakos tanári diplomát szereztem.

Több mint 20 éve tanítok a PPKE Vitéz János Katolikus Általános Iskolában. A legkisebbek tanítása mellett szakvizsgázott szakvezetőként a tanítójelöltekkel is foglalkozom. A rajz tantárgyat az általam megírt és tankönyvként jóváhagyott „Művészetek , mesterségek" című könyvből tanítom.

Életem a tanítás, nagyon szeretem a gyerekeket. Minden évszakban örömet okoz, energiával tölt fel a Bazilika, a Duna-part, a tágas, parkosított udvar látványa, a felhőtlenül játszó gyerekhad zsivaja. Én magam is sokat teszek azért, hogy kis tanítványaim igenyes, szép környezetben, jól felszerelt tanteremben tanulhassanak, s szívesen lépjenek be reggelente az iskolába.

Elégedett vagyok, úgy érzem jól döntöttem, amikor a tanítói pálya mellett köteleztem el magam.

 

Kincses Réka

Esztergomban születtem , egy ötgyermekes nagycsalád első gyermekeként. Felmenőim négy generáción keresztül a tanítói pályán töltötték egész életüket. Édesanyám jelenleg is aktív tanító.

Óvodás koromban kezdődött meg zenei képzésem , melyet iskolai tanulmányaimmal párhuzamosan folyamatosan végeztem. Felvételt nyertem a budapesti Szt. István Király Zeneművészeti Szakközépiskolába, ahol gordonkázni tanultam. Számtalanszor léptem fel világhírű karnagyokkal a Zeneakadémián, de valami mégis hiányzott az életemből.

A családi indíttatásnak megfelelően felvételiztem a PPKE Vitéz János Karára, ahol jeles diplomát szereztem. Főiskolai éveim alatt több mint két éven keresztül Miaveczné Hetényi Katalin irányítása alatt tanultam meg a szakma minden fortélyát. Nagy vágyam teljesült, amikor két évvel ezelőtt együtt kezdtünk el tanítaní. Mind szakmailag, mind emberileg sokat tanulhattam tőle.

Pilisszentkereszten élek férjemmel és két kislányommal. Örömmel végzek minden olyan tevékenységet, mely a gyerekekről és a gyerekeknek szól. Kislányomat is ebbe az iskolába iratom be, mert rendkívül fontos számorma, hogy az életben használható, megbízható alapokat kapjon.

A nagy „szerelem" azonban az első osztály! Ez igazi szakmai kihívás, erre a lehetőségre vágytam évek óta!

 

Miaveczné Hetényi Katalin

Bármily hihetetlen, gyakorlósként találkozásom első tanítómmal ,,megpecsételte" sorsomat. Színes személyisége, kisugárzása, közös élményeink máig élnek bennem. Az esztergomi tanítóképzőben tanítóként, majd az ELTE Bölcsészettudományi Karán pedagógiai előadóként végeztem.

Évtizedek  óta  dolgozom a PPKE  Vitéz  János Katolikus  Általános Iskolában.  Gyermekeim, Nóra  és Fanni  is ebben az  iskolában  kapták tudásuk alapjait, látásmódjukat, rugalmas gondolkodásukat, mellyel ma az életben is remekül helytállnak.

Elkötelezetten, hittel foglalkozom az iskolába  lépőkkel, tudva, hogy  meghatározó  élményeket  szereznek  a közösségi létről, a tanulásról, a munkáról. Szakvezetőként részt veszek a tanítószakos hallgatók gyakorlati képzésében.

Tapasztalataimmal, szakmai tudásommal minőségirányítási  vezetőként és gyermekvédelmi felelősként  segítettem évekig az iskolavezetés  munkáját. E mellett közoktatási  szakértőként is dolgoztam.  Jelenleg igazgatóhelyettesként matematikát és matematikai "kis tehetségek" oktatását-nevelését látom el. 2005-ben  megkaptam  a  tanítóknak adható  legmagasabb  országos kitüntetést , a Karácsony Sándor-díjat.

Szeretettel, jó kedvvel, hangulatos, otthonos környezetbe hívom és várom az iskolába készülő kisgyermekeket!

(forrás)