Lakossági fórum Esztergom jövőjéről - Dr. Alberti Péter

Lakossági fórum Esztergom jövőjéről - Dr. Alberti Péter

2016. 01. 28. 10:42

A következő hetekben valamennyi önkormányzati képviselő lakossági fórumot tart Esztergom településfejlesztési koncepciója témakörben. Első alkalommal dr. Alberti Péter képviselő várja az érdeklődőket Philipp Frigyes főépítésszel a József Attila Általános Iskolában.

A találkozók célja, hogy az itt élők igényeinek és elképzeléseinek maximális figyelembevételével hosszú távra rendszerbe foglalja az önkormányzat településfejlesztési szándékait, meghatározza Esztergom jövőképét, javaslatokat tegyen a helyi környezet, társadalom, gazdaság és infrastruktúra átfogó fejlesztésére. A lakosság közvetlen bevonása mellett az önkormányzat számos civil szervezet, szakemberek segítségével alakítja ki a településfejlesztési koncepcióját.

A fórumok időpontjáról és helyszínéről folyamatosan tájékoztatjuk a lakosságot: első alkalommal dr. Alberti Péter képviselő várja az érdeklődőket Philipp Frigyes főépítésszel a József Attila Általános Iskolában február 3-án, szerdán 17.00 órától.

2016. 01. 29. 17:14

A "Településfejlesztés" szó jelen esetben ennek a rendeletnek a szóhasználatához illeszkedik: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1200314.KOR

A főépítész is ezért vesz részt ezen a rendezvényen, pontosabban ezeken a rendezvényeken, ugyanis minden körzetben lesz egy hasonló a következő hetekben. A koncepcióhoz ugyanis új településszerkezeti terv és helyi építési szabályzat is járul, és ezek előkészítésehez is inputokat keresnek ezeken a lakossági összejöveteleken.

2016. 01. 29. 16:29

A lakóssági forúm témájához csak annyit szeretnék megjegyezni,hogy az ehhez hasonló forúmok ,ill tájékoztatok prolongálva vannak a ciklus váltás útáni / k.b. 1 évre / Vagy is - érdemlegessen,látványossan nem történik semmi Esztergom " történelmi " városában !! Koncepció,regionális város és település fejlesztés s.t.b. esztergom város megujúlásához semmi köze, - de nagyon jól hangzik !! A lakosság véleményét is akceptálják / állitólag / és akkor mi van ??? Szét kell nézni a városban  / a járhatatlan járdákon sétálva / és akkor látható,hogy milyen állapotok / látvány uralkodik ......" eme történelminek nevezett " városban!! Szóval , - valahogy mielöbb cselekedni kellene,mert az " óra ketyeg " és nem a város javára ! A forumokon és a hasonló összejöveteleken / testületi ülléseken is / végre arrol kellene  már beszélni, - HOGY, MIT HOGYAN SIKERÜLT megcsinálni, és nem pedig arról,HOGY,MIT MIÉRT NEMTUDUNK ......!!!! Apropó " ..királyváros  " tényleg az !!!!