Erzsébetes ezüst és különdíj a Pázmány versenyén
Kultúra
2016. jan. 25.

<p>Meszes Klaudia a magyar irodalom, Szabó Bernadett pedig a történelem szekcióban remekelt a tanulmányi versenyen.</p>


 

A PPKE BTK a 2015/2016-os tanévben ismét megrendezte a tavaly is nagy népszerűségnek örvendő és színvonalas résztvevőket felvonultató országos Pázmány Bölcs-Ész Tanulmányi Versenyét a 11-12. évfolyamos középiskolások számára. A korábbi magyar irodalom, történelem és matematika tantárgyak mellett idén angol nyelvből is indulhattak versenyzők. Az ősszel jelentkező közel négyszáz középiskolai diák közül két kreatív írásbeli forduló után negyvenen vettek részt a PPKE BTK piliscsabai campusán megtartott szóbeli döntőn. A verseny zsűritagjainak véleménye szerint a verseny során számos kiemelkedő, egyetemi szintű teljesítménnyel találkoztak mindegyik tantárgyban.

A versenyzők ráfordított munkáját kiemelt díjakkal jutalmaztuk:

az első helyezettek 150 000 Ft/fő, a második helyezettek 100 000 Ft/fő, a harmadik helyezettek 75 000 Ft /fő, a különdíjasok szakonként 1 fő 50 000 Ft/fő pénzjutalomban részesülnek. Az 1-3. helyezettek felkészítő tanárai értékes jutalomban részesültek. Az Árpád-házi Szent Erzsébet Iskola két tanulója is elismerésben részesült: Meszes Klaudia (felkészítő tanára: Csépleő Cecília) a magyar irodalom szekcióban második helyezést ért el, Szabó Bernadett (felkészítő tanára: Chalupa Zoltán) pedig a történelemből remekelt a tanulmányi versenyen, teljesítményét a zsűri különdíjjal jutalmazta.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara a következő tanévben is várja a lelkes versenyzők jelentkezéseit. A döntőn készült fényképek a honlapon elérhetőek: www.btk.ppke.hu

(forrás)