Díszlet

Díszlet

2016. 01. 14. 13:51

Sok-sok évvel ezelőtt Gimesi Sándort mint Esztergom jótevőjét mutatták be egy rendezvényen. A jótevőket általában onnan lehet megismerni, hogy a saját vagyonuk terhére akadémiát alapítanak, hidat építenek, harangot öntetnek, a szegények javára alapítványt tesznek. A mi kis jótevőnk nem ilyen, éppen az ellenkezője. Attól vesz el, akinek jótevőjeként tetszeleg.

Vízlapátolás a 2010.04.31-én (!) elkészülő (?) Mária Valéria Hotelnél

A napokban a kezembe került az Angelina Jolie film forgatásának néhány képe. Ott díszeleg rajta a romváros díszleteként szolgáló Gimesi “szálloda és mélygarázs építő” Sándor szállodája, aminek már akkor, - ahogy a dicsőségtábla is hirdette: 2010. április 31. napján - gazdag vendégeket kellett volna fogadnia.

A díszlet pontos hasonlat. A díszlet kívülről szép, ékes, jól filmezhető színes, kívánatos, belülről meg semmi. Igen, ilyen a Gimesi Sándor vezette szálloda-mélygarázs projekt és ilyen Gimesi Sándor is. Kívülről drága, belülről meg semmi. Díszletnek pont jó. 

Az egésszel annyi a baj, hogy mindezt Gimesi Sándor nem valamelyik istenhátamögötti ingatlanán építette, hanem Esztergom egyik legszebb helyén, mély és halálosnak tűnő sebet ütve a város képén, és ugyanilyen sebet ütve Esztergom polgárain. Nap mint nap kénytelenek vagyunk nézni a mocskát és ő napi mint nap újabb felszólításokkal, végrehajtással, perrel, ügyvéddel fenyegeti Esztergomot, követelve, hogy a neki járó közel egy milliárd forintot ki kelljen fizetni.

Nem kellene. Nem kellene, mert a kontár és semmilyen munkát nem kell kifizetni. Nem kellene, mert a Mekk Mestereket el kell zavarni, a cégérüket le kell verni, ahogy ezt tették akkor, amikor még a közösségeknek volt ereje. De ilyen erőnek most is lenni kéne és nagyon remélem, hogy van. Esztergom szabad városát nem ugráltathatja egy Mekk Mester. (Elnézést a mesefigurától).

Esztergom szabad választásokon elzavarta azokat a városvezetőket, akik Gimesi Sándort kiszolgálták, ők már nincsenek, nekünk csak Gimesi Sándor meg az ő mélygarázsa-szállodája maradt. Itt lenne az ideje, hogy ő is menjen.

2016. 01. 20. 17:53

Lett Gimesi Sándor-palota

2016. 01. 20. 15:32

1,7 milliárdból, amiből Gimesi beázó és gagyi mélygarázsát megvette a város tokkal-vonóval meg lehetett volna csinálni a Sándor palotát, Fürdő szállót, talán még fagyira is maradt volna minden esztergomi gyereknek...

2016. 01. 20. 13:27

Zöldház, Sándor-palota ?

A Sándor-palota és a Belvárosi templom sarkán olyan csatornabűz van ,hogy elmondani nem lehet.

Most télen is,a nyárról meg nem is beszélve.

2016. 01. 20. 11:42

Nemcsak ezt a mocskot vagyunk kénytelenek nézni 2010 óta , de a Fűrdő Szállót több mint 25 éve nézegetjük.Nem tudom hogy megélem-e, ki fogja feloldani ezt a gordeuszi csomót  és mikor ? Jóllehet a felelősség minkét esetben tetten érhető ! És aki akarja sorolhatja tovább.

2016. 01. 18. 21:41

Úgy tudom az új határidő 2016. február 30!

2016. 01. 18. 9:49

... " Ott díszeleg rajta a romváros díszleteként szolgáló Gimesi “szálloda és mélygarázs építő” Sándor szállodája, aminek már akkor, - ahogy a dicsőségtábla is hirdette: 2010. április 31. napján - gazdag vendégeket kellett volna fogadnia."... A táblát már régen levették ugyan, de az április 2010-ben is csak harminc napos volt ! Akkor mi a gond ? majd ha lesz április 31 akkor át is lesz adva a szálloda. Nyelvöltés

 

Eredeti méret

2016. 01. 14. 20:32

Mélygarázs a beruházó szemével (Szeretgom, 2014. május 8. )

– Mennyi időbe telne a Mária Valéria Hotelt befejezni és megnyitni?

 – Számításaim szerint ez egy év alatt megoldható.

 – És miért nem oldja meg?

 – Azért mert nincsenek meg a megfelelő gazdasági és politikai feltételek jelenleg mindehhez a városban. A városvezetés időt és lehetőségeket elpazarolva vívja kicsinyes harcait egymással és a józan ésszel szemben. De bízom abban, hogy ősszel végre megfelelő irányba indul el Esztergom is és akkor mi is nekifoghatunk a szálloda befejezésének. Esztergom egy páratlan turisztikai lehetőségeket rejtő város, végre olyan kezekbe kellene kerüljön az irányítás akik képes a helyi befektetőket összefogva és rájuk partnerként tekintve ki is használni mindezt a város fejlődésének érdekében. 

Jelenleg a Tétényi Éva neve fémjelezte vezetésnek azonban nem a megoldáskeresés, hanem a folyamatos botránykeltés az érdeke, ahogy ezt láthattunk a közvilágítás helyzetének kritikán aluli kezelésében és más hasonló ügyekben is. De ezt csak azok tudják és érzik , akiknek Esztergom városa nap mint nap fontos élettere.

Úgy tűnik, Gimesinek a jelenlegi városvezetés sem felel meg, vagy szimplán blöffölt az interjúban.

 

2016. 01. 14. 14:17

Gimesi úrnak volt kitől tanulni,magasabb szinten ugyanez folyik az országban,sajnos.