XII. Rozi Kupa: meglepetés a végjátékban
Sport
2016. jan. 4.

<p>Az Esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok hagyományaihoz hűen a két ünnep között rendezte meg az intézmény egykori legendás vezetőjéről elnevezett ún. Rozi Kupát, felnőtt kispályás focicsapatok részére, bajnoki osztálytól függetlenül.</p>

A szervezők felhívására 11 csapat nevezett be, amelyeket egy ötös és egy hatos csoportba soroltak. Mind a két csoportból 2-2 csapat jutott tovább a keresztbejátszásba. Az „A” csoportból az esztergomi csapatban játszó Lúsösz és a főleg piliscsabai futsalosokból álló FC Firka - Kertműves csapatai emelkedtek ki és jutottak tovább a keresztbejátszásba.

 

A „B” csoportban a tavalyi győztes, a megyei I. osztályban is játszó jól szereplő Lábatlan és az igen jó erőkből álló, több NB-s játékossal felálló Ligeti Pékség nyújtott meggyőző teljesítményt.

 

A keresztbejátszás első mérkőzésén meglepetés volt az FC Firka - Kertműves magabiztos győzelme a Ligeti Pékség ellen, és talán a fiatal Lúsösz győzelme is a nagyszerű Lábatlan ellen. Ez persze semmit nem von le a győztesek érdeméből.

 

Ezután mind a két helyosztó mérkőzés nagyszerűen sikerült. A döntő például az utolsó utáni pillanatban dőlt el, amikor már mindenki a büntetőkre készült, egy megpattanó lövés a hálóban kötött ki bebiztosítva az FC Firka - Kertműves győzelmét.

 

A díjátadáson Osvald Zsolt főszervező méltatta néhai Rozgonyi Miklós életútját, munkásságát. Kiemelte, hogy milyen fiatalon hagyott itt minket és milyen nagy hagyatékot hagyott a Sportcsarnok jelenlegi munkatársaira, hiszen számtalan legendás rendezvény fűződik a nevéhez. Nagyon sokat és lelkesen kell dolgozni, hogy utódai legyünk a néhai vezetőnek.

 

A díjakat Somogyi Mihály, Rozgonyi Miklós egykori munkatársa és Pál György jelenlegi igazgató adták át.

(forrás)