Még a föld is megremegett: közel hétszázan futottak egyszerre Zoliért a Kis-Duna sétányon
Kultúra
2015. dec. 21.

<p>Jótékonysági futást szerveztek a nagyszerű esztergomi sportember, László Zoltán megsegítésére. A Ne légy szívbajos, fuss egy 1000-est Zoliért! elnevezésű rendezvényen százak mozdultak együtt egy gyönyörű újrakezdés reményében.</p>

Az Innomotion Stúdió további képeiért kattintsanak IDE

 

Jótékonysági futást szerveztek Esztergomban december 19-én, hogy segítsék és erőt adjanak László Zoltánnak, aki évtizedek óta gyermekek ezreit tanította meg úszni, fiatalok százainak mutatott példát. Az esztergomi sportember 46. születésnapján szívmegállás következtében esett össze a Szent István Strandfürdőben, a történet többi része pedig immár a történelem és a varázslat határán táncol. Azóta az Innomotion Stúdió jóvoltából kisfilmet is láthatnak Zoli csodájáról.

 

Az Innomotion Stúdió filmje

 

A szombati eseményt a Mozdulj Rendes Alapítvány szervezte, de a készülődés igazi csapatmunka volt, a legapróbb esztergomiak támogatására is nyugodt szívvel számíthattak a rendezők. A futásra 500 karszalaggal készültek, végül úgy tűnik, jócskán alábecsülték az összefogás erejét, hiszen közel ezer fő járult hozzá Zoli felépülésének sikeréhez. Az ország minden szegletéből jöttek résztvevők. Zoli maga is jelen volt a Kis-Duna sétányon, sőt ragaszkodott ahhoz is, hogy szólhasson a körülötte állókhoz.

 

A sikeren felbuzdúlva az alapítvány jövőre is szeretné megrendezni az embereket egységbe kovácsoló, karácsonyi jótékonysági futóeseményt.

 

Az Innomotion Stúdió további képeiért kattintsanak IDE

 

A Mozdulj Rendes Alapítvány elsődleges célja, hogy mindenki számára sportolási lehetőséget biztosítson, különös tekintettel a fogyatékkal élőket és a szociálisan rászorulókat szeretnék felkarolni – fejtette ki a Szeretgomnak Korompai Gábor, a szervezet marketingért felelős munkatársa, aki többek között azt is elárulta, hogy az alapítvány ötlete, illetve működése sokat merített a Rendes Csaba által megálmodott, majd később megalapított esztergomi vízilabda sikertörténetéből is, amely az elmúlt hónapokban rakétagyorsasággal hívta magához a város ifjú tehetségeit, fiatal sportolóit.

 

A Mozdulj Rendes Alapítványt ezen a címen érhetik el (itt még több fotót is találhatnak az Innomotion Stúdió jóvoltából a szombati rendezvényről), a Rendes Esztergomi Vízilabda Sportegyesületet tevékenységéről pedig ITT tájékozódhatnak.

(forrás)