December 27-én a sakkozók fellegvára lesz Esztergom, az előkészületek már javában zajlanak
Sport
2015. dec. 11.

<p>Hatalmas erőfeszítést végez az Esztergomi Sakk Club, hogy minél több gyermek sakkozzon Esztergomban és egyre erősebb összetételű legyen a városi sakkegyesület</p>

kép: stocksnap.io

 

A minőségi sakkozást saját erőből kívánják megoldani, ezért az utánpótlás nevelés az elsődleges. Kovács Géza egyesületi elnök elmondta, hogy csak azokra a játékosokra számítanak, akik szívből, önzetlenül játszanak Esztergomért. A gyerekek versenyeztetése viszont kulcsfontosságú, ezt próbálják a jövőben is megoldani, 2016-ban két nemzetközi FIDE verseny érkezik Esztergomba.

 

A 2016-os évben márciusban II. Szobi Tibor emlékverseny, április 8-10. között FIDE Open, augusztus 20-án Szent István Kupa, októberben Komárom-Esztergom megye egyéni bajnoksága lesz a városunkban. December 27-én vasárnap 10 órakor első alkalommal kerül megrendezésre az I. Karácsonyi Duna Kupa a Kőrösy László Kollégiumban. A verseny szervezője az Esztergomi Sakk Club, az Esztergomi Sakkiskola és a SK Kammeny Most (Kőhídgyarmat), a rendezvényt a Bástya áruház és Juhász István önkormányzati képviselő támogatja.

 

A verseny célja: a sakkjáték népszerűsítése, versenylehetőség biztosítása, a határokon átnyúló sportbarátságok ápolása. A kilenc fordulós svájci rendszerű rapid, nyílt versenyen, ahol a játékidő 2x10 perc, bárki indulhat. Az előrejelzések szerint sok gyermek lesz, és a szervezők az amatőröket is várják.

 

Az 1. helyezett játékosok kupa, illetve az 1-3. helyezettek érem és oklevél díjazásban részesülnek. A felnőtt csoportban az 1-3. helyezett pénzjutalmat kap. Külön díjazásban részesül a legjobb serdülő (2001. után született) valamint ifjúsági (1997-2001. között született) játékos.

 

Különdíjat kap a legjobb 18 év alatti játékos; legjobb esztergomi, legjobb kőhídgyarmati, női, szenior versenyző.

 

Eddig közel ötvenen neveztek előre, de a helyszínen is lehet 9 óra 45-ig.

 

Az Esztergomi Sakkiskola a jövőben is várja a sakkozni akaró gyerekeket.

 

Jelentkezés: esztergomisakkclub@citromail.hu

 

ITT elérheti az előnevezési listát is, a versenyleírásért pedig kattintson IDE.

(forrás)