Az év 10 legforróbb pillanata, amikor Esztergomon pörgött a fél ország
Bulvár
2015. dec. 10.

<p>Még az sem baj, ha egész évben nem olvasott Esztergommal és környékével kapcsolatos híreket, most egy kalap alatt letudhatja, gyűjtésünkben 2015 legemlékezetesebb momentumaival foglalkozunk. A top10!</p>

10.

Nácik masíroztak a város közterein, egy kanadai filmsorozat néhány jelenetét vették fel Esztergomban. A Vízivárost elárasztották az idegen nyelvű plakátok és a második világháborút idéző járművek is. A Szeretgom a helyszínen járt, képeinket ITT tekinthetik meg. Közben: még nem járta be az országos sajtót, de újra stáb szállt partra Esztergomnál, hiszen Pilisszentléleken forgatják a legendás orgánumú Csuja Imre főszereplésével A mi kis falunk című sorozatot, amelyet hamarosan a királyi tévében is bemutatnak.

 

 

9.

Kegyeletsértés at maximum: Koporsót loptak a Belvárosi temetőből. Egyelőre nem tudjuk, hol tart az ügy. Annyi viszont bizonyos, hogy nyomoznak a rendőrök. A kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében álljon itt két cikk az utánunk következő generációknak. Sajtótájékoztató a temetőben és Laczó Imre nyilatkozata.

 

 

8.

Esztergomban kapták el a Király utcai lövöldözőket.

 

7.

Elindul a magyar közlekedésfejlesztés egyik gyöngyszeme, az Esztergom-Budapest közötti vasút. Az utóbbi negyed évben pedig telis-tele a sajtó a szakasz hiányosságaival, a vonat (és persze a vasútépítés) furcsaságain rágódik a fél internet. Az infrastruktúra textúrája néhol hevenyészett, a járatok rendre késnek a biztosítóberendezések tökéletlenségéből kifolyólag; ráadásul Solymárnál elkezdett maga alá csúszni a peron is, néhány megállóban pedig komoly akrobata mutatványt kell bemutatniuk az utasoknak a fel- és leszállások közben. Később az is kiderült, hogy csupán pár perccel csökken a menetidő, a megváltás és az össznépi pezsgőbontás majd csak az új Flirt szerelvények forgalomba helyezése után következhet, előtte azonban villamosítani kell a pályát.

 

Fotó: Kovács Attila/MTI

 

6.

Kerítésnek csapódott egy autó a Petőfi utcán, szerencsére a vezetőnek nem esett komoly baja a baleset során. Először csak kép készült az esetről, később viszont a Youtube-ra került egy videó is, amely az ütközés előtti pillanatokat, az imbolygó jármű úton tartásának kalandos történetét örökítette meg.

 

 Videó: Borsicki András/Youtube

5.

Fegyveres trafikrablás a Tesco feletti nemzeti boltban. A trafikokkal amúgy is könnyű címlapra kerülni, pláne ha a topikot egy meglehetősen bénácska rablási kísérlet pörgeti ki. Az esztergomi pénztáros semmit nem bízott a véletlenre, akkurátus kiállása azonnal menekülésre késztette a fegyveres tiniket.

 

4.

Orbán Viktor a Suzukiban avatott fel egy újabb modellt, közben pedig az év egyik legzseniálisabb fotóját lőtték róla és a mellette ülő Szuzuki Oszamuról. Mikroszinten plusz érdekesség, hogy a miniszterelnök ezen az eseményen jelentette be: Esztergom autópályás összeköttetése 2018-ra készül el. Most úgy fest, hogy 2020-ra építik meg 102-es gyorsforgalmi utat.

 

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

 

3.

Feloszlott (majd természetesen újjá is alakult) az esztergomi Fidesz és bíróság elé áll Meggyes Tamás. Botrányügyileg kevésbé muzsikált jól a város, csupán pár apróbb változás rengette meg a közgondolkodást, amelyek azonban a megelőző évek túlfűtött harcai miatt annál nagyobbat robbantak az országos sajtóban.

 

 

2.

Az ország legtahóbb autósa díja is Esztergomba került (legalábbis nálunk rögzítették az embertoló sofőr különös esetét) a magyar médiamunkások egybehangzó véleménye szerint.

 

1.

Nem Esztergom, de nálunk is osztatlan sikert aratott, közben pedig Nyergesújfalu is felkerült a bulvármédia legkarcosabb térképére. Történt ugyanis: egy nő azt hitte, kirabolták, közben csak más kocsijába szállt be.

(forrás)