Vádat emeltek a gyermekverő esztergomi nő ellen
Bulvár
2015. dec. 10.

<p>Az Esztergomi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt a 41 éves nővel szemben.</p>

Az asszony egyedül nevelte az elkövetéskor 13, illetve 11 éves gyermekeit esztergom-kertvárosi lakóhelyén.  A nő heti rendszerességgel ittas állapotba került, több alkalommal előfordult, hogy a lánya támogatta őt haza az italboltból, illetve gyakran saját otthonukban részegedett le. Az asszony ittas állapotban a magatartása feletti kontrollt elveszítette, ennek következtében a kisfiával minden apró botlása miatt ordibált, veszekedett. A nő a sértettet otthonukban rendszeresen bántalmazta, pofon ütötte, verte kézzel, fakanállal, megfenyegette, ha nevelőotthonba viszik, ő felakasztja magát, földhöz vágta a gyermek laptopját. A nő a fiúval szemben szinte kizárólag büntető eszközöket használt, a nevelési módszereiből az érzelmi melegség teljességgel hiányzott.

 

Az elkövető 2015. április 18-án a lakásukban többször rászólt gyermekére, majd megragadta számítógép billentyűzetet, és a sértett fejének dobta, aki 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A gyermek az anyja magatartása következtében közepes fokú érzelmi sérültséget szenvedett. A járási ügyészség az elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

(forrás)