Vajon elfogadják a Waldorf kérelmét? - testületi ülés percről percre
Közélet
2015. dec. 10.

<p>9 óra után kezdődik az ülés, szöveges közvetítéssel jelentkezünk a helyszínről.</p>

Napirenden

 

10:33 - Köszönjük a figyelmet!

10:31 - A Waldorf kérelméről később döntenek majd.

10:30 - Széchenyi tér 16. (volt étterem) versenytárgyalás eredményhirdetése - Kertész Zsolt a nyertes, aki gyorséttermet fog üzemeltetni az ingatlanban (friss magyar alapanyagokból készült házias jellegű ételeket szervíroz majd). A másik pályázó internet cukrászdát nyitott volna.

10:21 - esztergomi gyepmesterek látják majd el a hasonszőrű feladatokat Lábatlanon.

10:17 - Kernstok Művészeti Alapítványt támogatjuk fél millió forinttal.

10:15 - Megváltozott munkaképességű személyeket alkalmazna az Aprófalva Bölcsőde és az Esztergom-kertvárosi Óvoda. Elfogadják.

10:12 - Aranyhegyi Óvoda státuszbővítése. Egészségügyi problémákkal küzdő gyermekekkel foglalkozna, több intézményben is vállalna praxist.

 

 

10:06 - Értékvédelmi rendelet módosítása. "A homlokzat domináns elemei" - ezt a kifejezést kifogásolta a kormányhivatal, nem kerül bele az Értékvédelmi rendeletbe. Illetve túl sokszor szerepelt benne a főépítész kifejezés, így ezeket is redukálni kell a jövőben. Elfogadják.

10:01 - Romanek: idén még lesz rendkívüli, ez szinte biztos. Most is érkeztek be halaszthatalan ügyek.

9:58 - Alberti Péter: a munka hangsúlyos része a tűzoltás a rendcsinálás volt az elmúlt évben. A rendcsinálás felé libben a mérleg remélhetőleg, lehet, hogy jövőre, kevesebb ülésünk lesz. Idén rengeteg plusz volt. Délelőtt legyen,akkor  még frissek (frissebbek) vagyunk.

9:56 - Képviselő-testület 2016-os munkatervét hagyhatják jóvá. Nyíri: ez majd menet közben úgy is alakul. Ez a 9 órai kezdés nem a legkedvezőbb.

9:49 - Az Önkormányzat belső ellenőrzési tervét (2016) fogadják el, majd lesz beszámoló is belőle.

 

 

9:44 - 2016. január elsejétől iparűzési adó tekintetében új mentességeket vezetnek be, háziorvosok és a védőnők, akiknek adóalapja nem haladja meg a 20 millió forintot, mentesülnek a befizetés alól. Ennek értelmében módosítják a helyi adórendeletet.

9:37 - Erzsébet királyné úti Óvoda, a Szentgyörgymezei Óvoda és az Olvasókör szeretne átcsoportosítani a költségvetéséből más kiadásokra. Elfogadják.

9:34 - Beszámoló az esztergomi kormányablak működéséről. Gyorsabban, hatékonyabban, egszerűbben, tovább tart nyitva (42 óra a 27 helyett, minden nap) - a létrehozás célja, hogy az ember a jól működő állammal kerüljön kapcsolatba a mindennapokban. Önöknek mennyire jött be?

 

Milyen az esztergomi kormányablak?
kifejezetten ügyfélbarát
nincsenek sorok, alig kell várni
egyszerűen szuper
visszatért a bizalmam az államba
semmi nem változott, a szép külső hiányosságokkal küzd a mindennapokban
nehézkés, nem tudok akklimatizálódni
nem tetszik

Poll Maker

 

 

9:24 - Nyíri: működésünkkel kapcsolatban szeretnék kérdést feltenni. Ha köztartozásom van, nem vehetnék részt az ülésen? (Összeférhetetlenség vizsgálata). Sarkantyu aljegyző: a NAV-tól nem kaptunk értesítést az ügyben. Nyíri: akkor minden évben nyilatkozni kell erről? Sarkantyu: igen. Megvizsgáljuk.

9:11 - Az ülés döntéshozatali részét kisebb ceremónia akasztja meg az elején, a VIII. Szakma Sztárja verseny esztergomi díjazottjainak adják át kitüntetéseiket. Romanek Etelka: advent időszakában igazi ajándék számunkra, hogy megismerhettük a verseny résztvevőit.

(forrás)