Hazatért Jakab, az ellopott kertvárosi póni
Bulvár
2015. dec. 2.

<p>Az év egyik legfurcsább bűntettét követte el még márciusban E. T., aki méhkasokat és egy pónit lopott Esztergom-Kertvárosban.</p>

Fotó: Kollányi Péter/MTI (illusztráció)

 

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 38 éves esztergomi férfi ellen, aki a büntetőeljárás során beszerzett bizonyítékok és saját bevallása szerint is 2015 januárjában egy helyi méztermelőtől eltulajdonított nyolc méhkaptárat. A férfit 2015. március 3-án hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók, telkén pedig megtalálták a kaptárakat, valamint egy lovat is, amelyről szintén kiderült, nem E. T. tulajdona.

 

Gyanúsítotti kihallgatásán a férfi elmondta, hogy a méhek otthonául szolgáló faládák elhagyatottnak tűntek. Azt gondolta nincs gazdájuk, ezért felpakolta autójára és hazavitte azokat. Állítása szerint nem nézte meg, hogy a kaptárakban vannak-e méhek, hetekkel később vette észre, hogy az állatok felébredtek téli álmukból.  A nyomozók a póniról is elszámoltatták a gyanúsítottat. E. T. bevallotta, hogy Esztergom-Kertvárosban látta meg az állatot 2014. október 10-én, amely egy kerítéssel körbezárt telken legelészett. Odament hozzá, kötelet rakott a nyakára és hazavitte. Heteken át tartotta kikötve a telkén, majd megpróbálta eladni. A rendőrök értesítették Jakab gazdáját, és még aznap visszaadták neki a pónit. A méhek is visszakerültek tulajdonosukhoz még a méztermelés szezonjának megkezdése előtt. Az Esztergomi Rendőrkapitányság a gyanúsítottal szemben folytatott büntetőeljárást 2015. december 1-jén lezárta és vádemelési javaslattal megküldte az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

 

police.hu

(forrás)