Ön is beleszólhat: ingyenes legyen vagy maradjon fizetős a parkolás?

Ön is beleszólhat: ingyenes legyen vagy maradjon fizetős a parkolás?

2015. 11. 20. 14:47

A Gran Parkoló Kft. égisze alatt futó parkolási rendszer problémáival mindannyian naponta szembesülünk. A vállalat élére frissen kinevezett ügyvezető, Szántó Tamás számít a lakosok segítségére a jelenlegi struktúra dilemmáinak feloldásában. Egy online kérdőív segítségével most Ön is beleszólhat abba, hogy hogyan alakítsa át a városvezetés a rendszert.

Esztegom Város Önkormányzata, a Strigonium Zrt. és a Gran Parkoló Kft. közös kérdőíves felmérést indít a város parkolási rendszerével kapcsolatban. Bár a struktúra anomáliáit a lakosság nap mint nap saját bőrén tapasztalja, a problémák megoldásához ezidáig nem sikerült közelebb kerülni. Az esztergomi parkolási rendszer az elkövetkező időszakban akár komolyan át is alakulhat: Romanek Etelka polgármester a legutóbbi közmeghallgatáson kifejezetten az ingyenes parkolás mellett emelt szót. Akár egyetért ezzel, akár nem, most lehetősége van hallatni a hangját.

 

A struktúra működtetését végző cég új vezetőjének feltett szándéka, hogy változások révén hatékonyabbá, átláthatóbbá és rugalmasabbá tegye az esztergomi parkolást, mindezt pedig a város lakosságával együttműködve, az egyéni nézőpontokat figyelembe véve. Ezért az ügyvezető kérdőíves felméréssel fordul a lakosok felé, hogy kikérje véleményüket a rendszer működésével kapcsolatban.

 

A kitöltés csupán pár percet vesz igénybe, viszont az így összegyűjtött véleményhalmaz évekre befolyásolhatja a rendszer működését. A kérdőív kitöltésének megkezdéséhez rendelkezni kell egy Facebook profillal - erre azért van szükség, hogy egy ember csak egyszer töltse ki a felmérést.

 

2015. 11. 21. 21:39

Nem szívesen megyek be a városba. Épp a parkolás miatt.  Nem mintha földhöz vágna a parkolás díja, ami talán nem kicsi összeg sokaknak, de semmiféle ellenszolgáltatást nem kap az autós érte. Az várakozási idő az egészségügyi ellátás területén kiszámíthatatlan.  Ez a rendszer inkább bűntetés, mint szolgáltatás.

Évekkel ezelőtt telekkönyvi ügy miatt látogattam egyik nyugatdunántúli városba. Ismerősöm kérte, hogy vigyek magammal olyan iskolai gyermekórát, amin a mutatók a papírlap fölött forgathatók. Fogalmam sem volt, hogy ez miért kell ?  A földhivatal legközelebbi parkolójába beállva, megállapítottam, hogy a parkoló fizetős. Egy őszes, nyugdíjas kinézeti bácsit véltem parkolóőrnek felfedezni. Nem tévedtem. A díjat rendezni akartam, de kérdésére, hogy mióta vagyok itt, mondtam, hogy most érkeztem. Akkor állítsa be az óráját, és elmagyarázta,  mivel úgy vélte, hogy most járok itt először, hogy az első parkolási óra ingyenes. Ez idő elégséges a bevásárláshoz, vagy a dolgaim elvégzéséhez. . Ekkor esett le a tantusz, hogy mire való az a kis szemléltető papíróra. A mellettem lévő kocsiban is ott volt , majd félórával ezelőtti időre beállítva. Még beszélgettem vele az óra beállítása után és eligazítást is adott, mind a földhivatallal, mind a város látnivalóival kapcsolatban. Hamarosan dolgom végeztével, egy dobozos sörrel megköszöntem az útbaigazítást és a szíves vendéglátást.

Azóta is , sikszor eszembe jut az öreg parkolóőr, amikor fényképezőgéppel, ujabban telefonnal fényképezvelátom városunk parkoló ellenőreit.  Nekem nem volna gyomrom hozzá.

2015. 11. 21. 19:47

érdekes ez a hisztéria egy olyan cikk alatt, ami pont arról szól, hogy hogyan lehetne esetleg enyhíteni a hisztit kiváltó okot.. :)

2015. 11. 20. 21:58

Sajnos nem szólhatok bele! Ugyanis EZÉRT nem fogom magam regisztrálni a facebokon!  :-(((

2015. 11. 20. 16:54

Esztergomban nincs olyan hely , ahol ne kéne fizetni a parkolásért !!! Még a kórház parkolója is fizetős !!! MIÉRT ? Lassan már ha a biciklimet is lezárom valahol , azért is kell fizetni ! Hihetetlen !