Testületi ülés percről percre
Közélet
2015. nov. 19.

<p><span class="st">9 órától szöveges közvetítés a soron következő testületi ülésről.</span></p>

Napirend

10:28- Köszönjük a figyelmet!

10:18- Útalapba kerülnek a Gran Parkoló Kft.-től a városnak juttatott pénzek, közutak karbantartására fordítják majd a forintokat.

10:13- Fénysugár Oktatási és Nevelési Alapítványt (Babits Mihály Általános Iskola) támogatja a város.

10:08- 200 darab szelídgesztenyefát ajánlottak fel az Önkormányzatnak (Szeretet és Gondoskodás a Természetért Alapítvány).

10:04- Státuszbővítés a Féja Géza Közösségi Házban (gondnoki és karbantartói feladatkör).

10:00- Megállapodás a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel.

Részletesebben:

BME-s építészmérnökök Esztergomban

Kutatási terület lenne Esztergom, a későbbiekben az eredményeket más városokban is hasznosíthatják. Elfogadják.

 

9:53- Szerencsés: "ne legyen ingyenes a parkolás" - többen ezt mondják, a lakók petíción törik a fejüket, kaotikus és anarchikus állapotok uralják a Bástya környékét, számtalan koccanás is történt az elmúlt időszakban, az emberek pedig nem szívesen hagyják ott telefonszámaikat. Engem is többen megkerestek, hogy orvosoljuk a helyzetet. De egyetértek Nyíri Attilával, hogy ezt meg kell oldanunk, meg kell vitatnunk, ütköztetnük kell az érveket. Közeledik a Pöttyös tér felújítása is, még kuszábbá válhat a parkolás a területen. Végül elfogadják, így március 31-ig ingyenes a használat.

9:49- Nyíri: ezzel nem oldjuk meg a parkolás kérdését makroszinten. Társadalmi vita kellene, hogy legyen-e ingyenes, hiszen mi is nyitottak vagyunk, és a városlakók is előszeretettel keresnek meg minket ötleteikkel.

9:45- Pénzügyi Bizotság nem támogatja (Sasvári Viktor), Városfejlesztési (Eck András) és Jogi támogatja (Alberti Péter). Március 31-ig szólna a mostani határozat.

9:43- Ingyenes marad-e a Bástya-parkoló jövőre is? A korábban elfogadott rendelet szerint december 31-ig díjmentes a parkoló használata.

9:38- Pézsa Tibor Sportcsarnokban padlózat megóvására fogadnak el támogatást, illetve helyi blogok, Esztergommal foglalkozó kisebb online oldalak támogatására csoportosítank át pénzt.

9:31- Igazából 3 hónapig jártak így a buszok és a vonatok, hogy nem simultak egymáshoz a menetrendek. Most elfogadják a kiigazítást.

9:26- Buszközlekedés a porondon. A menetrendeket a vonatok indulásához és érkezéséhez passzintanák. Eddig ez nem így volt. Csupán december elsejétől vezetnék be a dinamikus menetrendet.

9:18- Bánhidy: a mai étlapra felkerült még további 20 sürgősségi.

9:12- Nyíri Attila: egy csomó sürgősségit most kaptunk meg! Sarkantyu aljegyző: rengeteg sorsáról éppen az ülést megelőzően döntöttünk, ezért most kerülnek napirendre.

9:08- Üdvözöljük olvasóinkat! Az ülést Bánhidy László vezeti, hiányoznak: Stámusz Andrea, Juhász István és Romanek Etelka.

(forrás)