Elő a korcsolyákkal! - jégpálya várja a dorogi agorán
Sport
2015. nov. 17.

<p>Jégpályát alakíttatott ki a Schmidt Sándor Agorán a Dorogi Önkormányzat. November utolsó napjaiban már kipróbálhatják a korcsolyázók a létesítményt. A 85 négyzetméteres, kordonnal körülvett plasztik pályát bárki igénybe veheti - ráadásul térítésmentesen -, természetesen a Házirend betartása mellett. Akinek nincs saját korcsolyája, bérelhet majd a Sítechnika Kft. jóvoltából a jégpálya mellett felállítandó faházban.</p>

A jégpályát egyszerre 20-an használhatják majd a nyitva tartási időben, hétköznaponként 15-21 óra, hétvégeken és a téli szünetben 9-21 óra között. Az egész napos nyitva tartások alkalmával 14-15 óra között zárva lesz a pálya a karbantartási munkálatok miatt. December 24-én 9-15 óráig sportolva készülhetünk a Szentestére. 


A pályánál, amely február végéig várja a sportolni vágyókat, folyamatos felügyeletet biztosítanak. Az elsősegély helyet szintén a jégpálya mellett találják majd meg a faházban.


Az idén először a várakozás időszakában Adventi vásárokat szervez a Dorogi Vállalkozók Egyesülete. Forró tea, forralt bor, sültkolbász és házi rétesek várják majd az érkezőket, akik a kézművesek termékei között is találhatnak a karácsonyfa alá való portékát. 


December 12-én rendezik meg az agoránál a IV. Szeretetlánc elnevezésű jótékonysági kézműves vásárt, amelyen az óvónők, a szülők és a gyerekek kézzel készített alkotásait vásárolhatják meg a látogatók, ezzel hozzájárulva a Hétszínvirág, a Petőfi és a Zrínyi óvoda alapítványainak bevételéhez.


Az Adventi vásárok kezdete november 28-án 15 órakor lesz. A délután fénypontja a 17 órakor kezdődő Adventi szabadtéri mise és Istentisztelet gyertyagyújtó ceremóniája lesz. 


A vásárok időpontjai a következők:
November 28. 15-19 óra
December 5. 15-19 óra - Érkezik a város Télapója!
December 12. IV. Szeretetlánc 14-18 óra
December 19 15-19 óra

 

 

dorog.hu

 

(forrás)