December 5-én a Széchenyi térre érkezik a Mikulás, ráadásul megújul a díszvilágítás is
Közélet
2015. nov. 17.

<p>Egy kiegyensúlyozott és határozott városvezetést láthattunk a tegnapi közmeghallgatáson. Minden kérdésre választ kaphattunk. Ezek az újdonságok biztosan érkeznek jövőre.</p>

A közmeghallgatás első negyven percében az elmúlt egy évet ismertette Romanek Etelka, aki rendszeresen követte a Szeretgomot a mögöttünk hagyott időszakban, tudhatja, miről van szó. A város szépen lassan épül, szépül, apró változásokon esik át. Manapság látványosabb építkezések zajlanak buszmegállóink környékén is, ez pedig különlegesen parádés fejlemény az utóbbi évek történéseinek tükrében. Rövid összeállításunk a közmeghallgatásról.

 

Milyen volt veletek ez az egy év?

 

Kiegyensúlyozott hétköznapok. Hatékonyság. Lelkiismeretes és példamutató munka. Tisztesség. Békesség. Méltóság. Nyugalom. Esztergom-szeretet. Közjó. Elkötelezettség. Sikeres együttműködés a döntéshozatalban. Csinos vonalak a városnak. Jó hírnév. Tisztaság. Kulturális programsorozat forradalom. Mozgalmas nyár. Szemétdíj rezsicsökkentés. És még hosszasan sorolhatnánk a földi jókat.

 

Milyen lesz a folytatás?

  • Új díszvilágítás a Széchenyi téren, december 5-én a a térre érkezik a Mikulás.
  • Lesz kerékpárút a belvárosban, közben összekötjük az anyavárost Kertvárossal is.
  • 2016 második felében elkezdődik a piac-utcán a csatorna felújítás.
  • Forgalmirend-változásokra számíthatunk majd városszerte.
  • Minden felvetésre tisztes és kimerítő választ adott az önkormányzat.

Nyolc polgártól harmincöt kérdés érkezett. Általában apró dolgok körül pörögtek a kérdezők, mint pl.: miért van állandóan penetráns csatornaszag a Kis-Duna parton, a Lőrinc utcai résznél. Hamarosan szétválasztják a csatornarendszert, és száműzik a bűzt a szakaszról. Ötletként került előtérbe, hogy a Rezeda utcánál játszóteret alakítsanak ki. A Városfejlesztési Osztály megvizsgálja majd a felvetést. Az Aradi vértanúk terén hamarosan kitisztítják az eltömődött csatornákat is. A Bánfi Lukács utcában kidőlt kandeláber helyreállítását pedig a jövő évi költségvetésbe tervezik majd be. Többen említették, hogy az anarchiát felszámolandó érdemes lenne újra fizetőssé tenni a Bástya-parkolót. A díjmentes használat meghosszabbításáról viszont a csütörtöki testületin dönthetnek a képviselők. Valószínűleg marad az ingyenesség. A koporsólopás-ügyben nem tudunk újat mondani, mivel nem az önkormányzat a sértett, a hatóságok a városnak nem adnak bővebb információt.

  • Biztosan felújítják majd jövőre az elhasználódott Kopácsy utcát.
  • A gyorsított járatok (MÁV) nem állnak meg Kertvárosban, aláírásgyűjtést kezdhetünk, hogy ez az állomás se maradjon ki.
  • Kis posta kérdése. Folyamatosan zajlanak az egyeztetések, Tesco is örülne, ha hozzájuk kerülne, viszont a Magyar Posta nem nagyon akar változást az ügyben.
  • Esztergomi gát tervezése zajlik egyelőre, ez jó másfél év, ha nincs különleges fennakadás. Utána következhet a kivitelezés.
  • Parkolásra új koncepciót dolgozhatnak ki a közeljövőben. Romanek Etelka leginkább az ingyenesség mellé tenne le a voksát.
  • Jövőre folytatódnak a buszmegálló-felújítások.
(forrás)