A szurkolók biztosan lerágták a körmüket a Prímás-szigeten
Sport
2015. nov. 16.

<p>A hosszabbítás utolsó másodpercében nyertek a Vitézek.</p>

Az első félidőt Vitézi fölény jellemezte. A vendégek alig lépték át a félvonalat. Sorozatos hazai támadások a 21. percben Koller révén öt pontos célt eredményezett, a jutalom rúgást pedig Kiss Kornél értékesítette. Rá két percre a játékvezető kiállította a célszerző Kollert 10 percre tévesen megítélt szabálytalanság miatt. A vendégek a ritka támadásainak egyikén a 28. percben megítélt szabadrúgással szépítettek (7-3).

 

A második játék rész első percében a hazai támadást csak szabálytalanul állítottak meg a vendégek. A megítélt büntetőt Suiogán kíméletlenül értékesítette (10-3). Kiegyenlített lett a játék,de egy újabb hazai büntetővel elhúztak a Vitézek (13-3). A17. percben nem igazán lehetett tudni, hogy miért, de a bíró először nagy Rolandot, majd a 20. percben Marosit, sőt két perc múlva a csereként pályára lépő Szakályt is kiállította.

 

A hármas ember hátrány óriási terhet jelentett a hazai védelemnek, de hősiesen kivédekezték. A 31. perc vendég célt hozott a fáradó hazai védelem mellett (13-10).

 

Óriási izgalmat hoztak az utolsó percek. Már mindenki az óráját nézte, amikor is egy rossz passzot követően célt értek el az „Exájosok” és átvették a vezetést (13-15). Az ápolások miatt a hosszabbítás utolsó másodpercében mintegy 32 méterről a vitézek számára megítélt büntető rúgást a kiválóan játszó játékos edző Suiogán hibátlanul célozva értékesített, ezzel pedig megszerezte csapatának a győzelmet.

 

Esztergomi Vitézek RAFC-Exiles 16:15 (7:3) 

Esztergom, 200 néző

Vezette: Böröndi

 

Vitézek: Varga, Német, Nagy, Marosi Gyurcsik, Szatmári,Koller, Biró, Suiogán., Ágotai, Kiss Kornél, Böhm, Stigmajer, Volentér.

Csere: Kiss I., Szakály, Csombor.

Célok: Suiogán 9, Koller 5, Kiss K. 2.

(forrás)