Megújult templomot avatott Dorogon Erdő Péter
Kultúra
2015. nov. 2.

<p>Néhány évvel ezelőtt renoválták a Szent József-plébániatemplomot, most megújult a templombelső is.</p>

 

Dr. Erdő Péter bíboros hálaadó szentmise keretében adta át a megújult dorogi Szent József plébániatemplomot október 31-én. Az Esztergom-Budapesti főegyházmegye érseke szentbeszédében elmondta: - A templom belső felújításában a közös összefogás vezetett eredményre. Dorog Város Önkormányzata, a főegyházmegye és a helyi közösség egyaránt kivette részét a munkából, ezért mindenkinek hálás köszönetet mondok. A megújult templom érték mindannyiunk számára. A megújult templom a közösség életének színhelye, tanúja az itt élő emberek hitének, kultúrájának, történelmének. A régi plébániatemplom méltán lehet jelképe és központja a város életének.

 

Dr. Tittmann János polgármester beszédében hangsúlyozta az egyházak jelentőségét Dorogon. Néhány éve megújult a bányásztemplom, amelynek a nyáron a lépcsőzetét is helyrehozta a város. A dorogi református templom mellett a közösségi tér jövőre készülhet el. A Szent József templom pedig kívül-belül megszépült az összefogásnak köszönhetően. Dr. Erdő Péternek köszönetként egy festményt adott át városvezető.


Néhány évvel ezelőtt a külső renoválás után az elmúlt hetekben elkészült a templombelső teljes megújulás, a padlózat cseréje, a freskók restaurálása és az üvegablakok helyreállítása is.

 

dorog.hu

(forrás)