Nagy kábítószerfogás Esztergomban
Bulvár
2015. okt. 26.

<p>24 óra alatt három kábítószer-terjesztőt fogtak el az esztergomi rendőrök.</p>

Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 37 éves esztergomi férfit 2015. október 23-án. K. J.-t és rokonát, a 27 éves esztergomi K. S.-t Esztergomban igazoltatták a rendőrök. Épp Szlovákiából tértek vissza a városba, autójukban kábítószergyanús anyagot találtak a járőrök, szervezetükben pedig kábítószer fogyasztására utaló adatokat mutatott a velük szemben alkalmazott gyorsteszt.

 

A rokonok gyanúsítotti kihallgatásával egy időben az esztergomi rendőrök további három férfit állítottak elő az Esztergomi Rendőrkapitányra, akiket – a velük szemben elvégzett kábítószer-gyorsteszt pozitív eredménye miatt – kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként a nyomozók. Valamennyien szabadlábon védekezhetnek az ellenük folyó büntetőeljárás ideje alatt.

 

Alig több mint 24 óra múlva az esztergomi nyomozók újabb két kábítószer-terjesztőt fogtak el. A 38 éves Sz. Gy. és a 29 éves P-T. P. épp egy 33 éves nőnek adott el kábítószert, amikor a helyi rendőrök tetten érték őket. Az esztergomi nyomozók mindhárom gyanúsított ruházatát átvizsgálták és egyikük kabátjában, a bélésbe varrva kábítószergyanús anyagot találtak. A két férfit és Z. M.-et a rendőrök előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra. A gyanúsítottak ellen kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak, amely mindhármuknál pozitív lett. A nyomozók az Sz. Gy. lakásán még akkor éjszaka házkutatást tartottak, ahol egy kisebb ültetvényt találtak. A növényeket lefoglalták a rendőrök.

 

Az éjszaka folyamán a nyomozók még három férfit állítottak elő, akik a gyanú szerint rendszeresen vásároltak kábítószert két budapesti férfitól. A velük szemben alkalmazott és pozitív eredménnyel záródott kábítószer-gyorsteszt is ezt erősítette meg. Ellenük kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség.

 

A 38 éves Sz. Gy.-t és a 29 éves P-T. P.-t az Esztergomi Rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. 

 

police.hu

(forrás)