Színesítik Dorogot! - Készül a korszerű buszmegálló az Esztergomi úton
Gazdaság
2015. okt. 20.

<p>Hűha, mi ez? - teszik fel sokan a kérdést, akik az Esztergomi úton autóznak vagy a buszra várnak. Különleges, vidám táblákkal találkozhatunk néhány napja az útszakaszon. Célegyenesbe ért a buszmegálló és a hozzá szorosan kapcsolódó, tujasorból előbukkanó színes táblák kialakítása. A Schmidt Sándor Agora átadása után újabb beruházás fejeződik be Dorogon a következő napokban - az utazóközönség legnagyobb örömére.</p>

 

A napokban készült el az Esztergomi úti buszmegálló első négy táblája, amellyel színt adnak Dorognak. A hosszú tujasort megtörő négy táblán az ember-sziluettek jelölt mozgása ragyogó, jókedvre derítő színekkel lett kombinálva. Ennek folytatásaként a következő napokban végleg elkészülhet a buszmegálló, ahol a város közintézményeinek vonalrajza, utazási idézetek és várostérkép gondoskodik az utazók kényelméről, szórakoztatásáról és tájékoztatásáról. A fedett megállóban padot helyeztek el, a járdarészt térkővel burkolták. Az Esztergomi utat térfigyelő-kamera pásztázza, így a növénysor és az időjárásálló fóliával ellátott buszmegálló folyamatosan "védve" van.


Jövőre elkészülhet a Reimann-altáró mellett a Magyarországon is unikumnak számító miniverzum, amely a föld fölött és a föld alatt is megmutatja - a bányajáratokkal, a "népes" elnevezésű régi kisvonattal településünket. A buszmegállótól közelíthetjük majd meg az új attrakciót - a tervek szerint.


Akik ellátogattak májusban, a Dorogi Galériában megrendezett Védett építészeti értékeink című kiállításra, már láthatta a terveket. 


Az elmúlt években megújult Dorog legtöbb közintézménye. A művelődési ház, az Intézmények Háza, a Zenepavilon, a könyvtár. A régi, bányászatnak köszönhető épületek (könyvtár régen bányakaszinó, Intézmények Háza régen nagyiroda) új funkciókat kaptak, amellyel a ma igényeinek tud megfelelni a város. Az örökség megújítása után új szakaszba lépett a városépítés: elkezdődhetett egy korszerű, színes város kialakítása.

 

M. T./dorog.hu

 

(forrás)