Ügyesen küzdöttek a Wadofight versenyzői
Sport
2015. szept. 28.

<p style="text-align: justify;">Szombaton, a csolnoki Wadofight Karate Klub három versenyzője Bátaszékre utazott a 12. Cikádor Kupa karate versenyre, ahol 31 egyesület 400 versenyzője küzdött meg a dobogós helyekért.</p>

Az alábbiakban beszámoló olvasható a versenyről:

 

Klubunkat Kniezl Fruzsina, Szabó Evelin és Kocsis Krisztián képviselte. A két lány már a felnőtt mezőnyben méretette meg magát, Krisztián a 16-17 éves fiúk közt. A sok induló miatt a versenyzőink késő délután kerültek sorra.

 

Elsőnek Krisztián lépett a tatamira, ahol mindjárt a magyar válogatott egyik kerettagjával kezdett. Érdekesen indult a mérkőzés, Krisztiánt erősebb ellenfele fél perc alatt meglepte egy ütéssel és egy rúgással, de utána összeszedetten és koncentráltan küzdve nem tudtak rajta több pontot csinálni, de sajnos ő sem tudott az ellenfelén. A bronzmeccsen, a nála tehetségesebb versenyző ellen, betartva az edzői utasításokat az utolsó 10 másodpercig tudta tartani a számára kedvezőbb 0:0-ás eredményt, de sajnos a rutinhiány a végén megbosszulta magát, mert az ellenfele pontot szerzett rajta, így Krisztián számára maradt a 4. hely érem nélkül.

 

A mínuszos női mezőnyben Fruzsi első ellenfele egy híres pesti klub válogatott versenyzője volt. A kidolgozott taktikát tökéletesen végrehajtva, a kemény ellenfél csak egy ponttal tudta megverni Fruzsit.  Következő mérkőzésén a hasonló tudású versenyző ellen jó kontrákkal 4:0-ra nyert, így ezüstérmes lett a mínusz 55kg-osok közt.

 

A nap végén Evelin lépett a pástra, első mérkőzését álmosan kezdte, így az 1:1-es állás végén egyöntetű bírói döntéssel ment tovább. Második mérkőzésén harcosan és élesen küzdött, így a meccs felénél 8:0-ás eredménnyel leléptette az újpesti ellenfelét. Utolsó mérkőzésén már egy picit dekoncentráltan küzdött, de így is 5:2-re hozta a döntőt és a klub számára az első aranyat.

 

Versenyzőink szereplése pozitív visszajelzést adott, mivel ez a verseny volt az első kvalifikáció a jövő évi belgiumi Európa Bajnokságra.

 

Hajrá WADOFIGHT!

 

/ Wadofight Karate Klub/

(forrás)