5 dolog, amit feltétlenül tudnod kell a megyegyűlés esztergomi üléséről
Gazdaság
2015. szept. 25.

<p style="text-align: justify;">Hosszú idő után először érkezett Esztergomba a megyei csúcsgrémium.</p>

Fotó: Romanek Etelka Facebook oldala

 

1.

Egyszeri alkalom volt. Sajnos. Vagyis egyelőre.

 

2.

Romanek Etelka egy virágcsokrot kapott, amiért vendégül láttuk a megyegyűlést. Egyébként jogilag 1950-ig, gyakorlatilag pedig 1952-ig Esztergomban volt a megyegyűlés. Nem reprezentatív felmérésünk szerint az esztergomiak szerint akkor lesz vége a kommunizmusnak, ha újra Esztergom lesz a megye székhelye.

 

3.

Steindl Balázs most került legközelebb az alpolgármesteri székhez, miután 2011-ben egyszer már felajánlotta, hogy a város megmentése érdekében elvállalná a tisztséget. Az elmúlt ciklusban még fideszes színekben az esztergomi képviselő-testület tagja volt, 2014 novemberében viszont már a megyei közgyűlés külsős alelnökévé nevezték ki.

 

4.

2019 második felére készül el Esztergomot az M1-es autópályával összekötő gyorsforgalmi út. Ez megint új időpont, hiszen korábban 2020-ra mondták, majd Orbán Viktor az új Vitara avatóján már 2018-ról beszélt. Az indoklás szerint a 2X1 sávos már elkészült a megalapozó tanulmány, viszont a kormány kérésére ezt 2X2 sávosra kellett áttervezni. Nem reprezentatív felmérésünk szerint az esztergomiak szentül hiszik, hogy a gyorsforgalmi út megépülésével az utolsó akadály is elgördül az elől, hogy a megyeszékhely visszakerüljön a királyvárosba.

 

 

5.

Európai Uniós forrásból valósul meg az új Duna-híd Komáromnál, a beruházásnak 2018 végére kell elkészülnie.

 

Ha többre kíváncsi, ITT olvashat részletesebben az esztergomi gyűlésről.

(forrás)