Rálőtt a bankra, felgyújtotta az automatát: öt és fél évet kapott a dorogi férfi
Bulvár
2015. szept. 24.

<p><span style="color: #000000;">Az Esztergomi Járásbíróság első fokon öt és fél év börtönre ítélt egy férfit, aki Dorogon felgyújtott egy bankautomatát, majd lövéseket adott le egy pénzintézetre. Az ítélet nem jogerős - tájékoztatta a járásbíróság sajtótitkára szerdán az MTI-t.</span></p>

Lehel Enikő elmondta, az elkövető február 25-én éjjel 11 óra körül felgyújtotta a dorogi uszoda falába épített bankjegykiadó automatát, amely teljesen kiégett, a benne tárolt készpénzből több bankjegy megsérült. A kár meghaladta a hatmillió forintot.

 

A férfi ezután pisztolyával öt lövést adott le a közeli bankfiókra. A lövések megrongálták a kirakatot és a bank emblémáját. A rendőrség a gyanúsítottat két nap múlva elfogta, az akkori közlemény szerint a 43 éves Sz. Imre tettét a térfigyelő kamerák rögzítették, ennek alapján ismerték fel a nyomozók.

 

A lakásában tartott házkutatáson több, engedély nélkül tartott fegyvert, és ezernél több lőszert foglaltak le, a pincében pedig egy lőteret találtak.

 

A jelentős kárt okozó rongálás, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt kiszabott ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. 

 

MTI

(forrás)