Hamarosan eldől, ki lesz a vargyasi kastély ügyvezetője
Közélet
2015. szept. 24.

<p>9 órától tartják a soron következő testületi ülést. Itt olvashatja majd szöveges tudósításunkat.</p>

Addig is böngésszen a napirendi pontok között. ITT megteheti.

 

11:09- Köszönjük a figyelmet!

 

11:08- Nyíri Attila kérdései:

Miért nem működik a szökőkút? A harmadik. Az iker kutak beindítása egyenként 1,7 millió Forint volt. Buzgár keletkezett a harmadik mellett, feltárták. Nem a tervek szerint készültek el, nincs szigetelve a medence test. További milliókba kerülhet majd.

Simor János utca felújítása – 2016. évi költségvetésbe kerülhet majd a Simor János utca felújításának második üteme. De semmi további információ nincs.

Romanek: jövő év szeptember-október előtt nem indul el a munka a Simor János utcán. Addigra megoldják a piac elhelyezését.

 

11:01- Október 12. helyett november 16-án lesz a közmeghallgatás.

 

11:00- Technikai jellegű határozat. Gran Parkoló Kft. vezetését ellátja a Strigonium vezetője (Dr. Szántó Tamás) is, díjazás nélkül. Erről múlt ülésen nem született döntés. Elfogadják.

 

10:56- Elfogadják.

 

10:53- Felújítják a jövőben a Czuczor Gergely utcát (Víziváros), kis kockakővel borítják majd.

 

Nyíri: mennyibe kerülne?

 

Pontos összeget nem tudnak mondani, árajánlatot kérnek majd. 5 és 10 millió Forint közötti költség lehet.

 

Eck: 7, 2 millió nettós árajánlatot kaptam.

 

10:46- Testvérvárosi kapcsolatok áttekintéséről, értékesítéséről szavaznak. Elfogadják.

 

10:31- Amíg nincs új Városfejlesztési Stratégia, viszik tovább a Gyarapodás Programját. De folyamatosan dolgoznak az újon.  Azóta nem volt koncepció, újat nem fogadtak el azóta. Nem lehet máshoz visszanyúlni. Törvény kimondja, hogy új ITS-hez (Integrált Területi Stratégia) kell egy koncepció.

 

10:17- Gran Parkoló. Bruttó 30 millió forintot kap az önkormányzat a Gran Parkoló 2012-2014 közötti bevételeiből. Elfogadják. Nyíri Attila szavaz nemmel, Vígh László tartózkodik.

 

10:10- Romanek: sikeres pályaépítési program az országban, TAO támogatás révén lehet építeni pályákat, 30%-os önkormányzati önrész kell. Szentgyörgymezőn, Béke téren, Schweidel utcában és az Arany János iskola mellett szeretnének műfüves pályákat. Egyhangúlag elfogadják.

 

10:05- A közlekedés struktúráját kellene megváltoztatni, most konzerváljuk a régit. Csökkent a buszok kihasználtsága is.

Túl nagyok?

Rossz útvonalon közlekednek?

Az emberek nem szoktak még vissza?

 

Nem a lakosság igényeit szolgálja.

 

Romanek: bővítettük folyamatosan a kínálatot. Ez a vezetés rendezte a Volánnal a kapcsolatokat, többször tárgyaltunk a Volánnal. Folyamatosan a szolgáltatás javításán vagyunk.

 

Alberti: nem konzerváljuk, nyílt köszbeszerzési eljáráson indulhatnak majd, akik olyan ajánlatot adnak, ami javítja a szolgáltatást.

 

Szerencsés: folytatjuk a lakossággal a kommunikációt. Modernebb, újabb és kisebb buszokat kellene Esztergomba hozni. Hosszú időre írjuk ki a pályázatot, segítheti a megoldást.

 

Szavaznak: nyílt köszbesezrzési eljárás lesz.

 

9:55- "Gördülő" fejlesztési terv elfogadása. 2016-2030 közötti víziközművek fejlesztésére vonatkozik. Nyílt közbeszerzési pályázatot írnak majd ki a helyijárat közlekedésre a jövőben

9:51- Szentgyörgymezői Olvasókör státuszbővítése. Főállású takarítónő. Nem jelent plusz költséget a városnak.

9:50- Két új csoport lesz a kertvárosi oviban. 180 főre emelkedik a létszám.

9:43- IMCS: lassan elkészítik a záródokumentációt.

9:38- Bánffy Farkast választják meg.

9:36- Csernyák: geológus-mérnök és bányamérnök. Elmúlt évben a vállalati szférában dolgozott. Most Romániában dolgozik, két céget építettem fel a nulláról. Jelenleg is egy uniós pályázaton veszünk részt. Vannak lehetőségek előttünk. Vagy vendéglátás, vagy pedig diákoknak nyaraltatást nyújtó funkció képzelhető el. Akár erdei iskola is lehetne.

Bizottságok: további eszmecserét javasolnak az elbíráláshoz.

9:29- Vígh László: A Pénzügyi bizottság lehet, hogy megkapta, mi viszont semmiféle anyagot nem kaptunk

Így bemutatkoznak szóban.

Bánffy: közlekedésmérnök, ipari és szállítási logisztikus végzettség. Kárpótlási törvény által visszaadott romániai ingatlanokkal foglalkozom. Kezelésében áll jelenleg is két műemléki épület; vannak uniós pályázatok, amelyeken lehetne indulni. Vannak tervei: kis befektetéssel tudnánk növelni az ingatlanok értékét.

Romanek: szeptember 22-én átküldték az anyagokat a kollégák.

9:23- Vargyas: két pályázat érkezett. Bánffyi Farkas, Csernyák Attila.

9:21- A létszámproblémákat is folyamatosan orvosolják. Egyhangúlag elfogadják a beszámolót. Romanek: jövő évi költségvetés tárgyalásakor figyelembe veszzük a felvetéseiket.

9:19- Tűzoltóság: Folyamatosan cseréljük a gépjárműveket, eszközöket. Ezeken a területeken

9:15- 2014-es ténykedésükről számolnak be az esztergomi tűzoltók. Kevesebb tűzesetre és műszaki mentésre került sor 2014-ben. "A tevékenységet a tűzoltók jó színvonalon végezték el".  Az elmút évekhez képest is kitűnő volt a kapcsolat az önkormányzat és a tűzoltóság között. Nyíri: Az eszközállományban amortizációról írnak a beszámolóban. Lesz-e fejlesztés? Önkormányzat tud-e segíteni? Jelentős a fluktuáció. Itt hogy tudna segíteni az önkormányzat? Romanek: Miben segíthet az önkormányzat?

9:09- Előző zárt ülés határozatai. „A képviselők elég elutasítók voltak”. (Romanek Etelka) Többek között nem fogadták el az élményfürdő felújításának második ütemét. Megyei közgyűlés ma Esztergomban ülésezik 10 év után. Nagy megtiszteltetés a városnak (R.E.). 13 kor kezdenek a megyei vezetői.

9:02- Lassan érkeznek a képviselők. Hamarosan kezdünk.

(forrás)