Lendületet kapott a sakk Esztergomban
Kultúra
2015. szept. 21.

<p>Október közepén nemzetközi verseny érkezik városunkba, közben rendezte sorait az esztergomi csapat is. Jövőbeli terv, hogy a sakkot közelebb viszik az óvodáskorúakhoz is. Az ifjú tehetség, Szabó Márton Mihály október végén Németországban képviseli Esztergomot.</p>

Október 9-11. között Esztergom ad helyet a Komárom-Esztergom megyei egyéni sakkbajnokságnak. A II. Esztergom Kupa egyben nemzetközi FIDE sakkverseny lesz, amelyet újra a Balassa Bálint Szakközépiskolában rndeznek.

 

Az Esztergomi Sakk Club rendezte sorait, összeállt a városi csapat is, amely a megye bajnokság első osztályában kezdi meg hamarosan a szereplést. Berek Géza Nagyölvedről igazolt Esztergomba és a Piliscséven élő Ádám Olga, sakkoktató, pedagógus is a 91 éves klubot erősíti. Az óvodai sakkoktatás alapjait Esztergomban és Táton is szeretnék elindítani, hogy a sport népszerűsítése mellett a sakkiskolának a gyerekek biztos utánpótlást biztosítsanak.

 

Nyáron Szabó Márton Mihály (U14) és Pétervári Szabolcs (U10) is a korosztályos magyar bajnokság döntőjében játszott Balatonlellén. Erdő Tamás és Kovács Vilmos szeptember 17-18-án az Országos Szenior egyéni rapid sakkbajnokság döntőjében szerepelt Nagyakanizsán. Erdő Tamás 9-4,5 ponttal a 29., Kovács Vilmos 9-4 ponttal a 35. lett. Szabó Márton Mihály a Dobó Katalin Gimnázium tanulója, október 31. és november 8. között Bajorországban Bad Wiesseeben vesz részt nemzetközi FIDE sakkversenyen Esztergomot képviselve.

 

Esztergomban a sakk lendületet kapott, világos koncepciója van az egyesületnek, amely Táttal, Szobbal és a felvidéki Kőhídgyarmattal is szorosan együttműködik. A felkészülést csupán a Teleház rendezetlen helyzete nehezíti.

 

Esztergomi Sakkiskola

 

 

(forrás)