Furcsa jelenséget örökítettek meg Esztergom felett
Bulvár
2015. szept. 16.

<p>Frissítették a műholdfelvételeket a Google Earth-ben, az arculatváltáson átesett keresőóriás programján keresztül a júliusi Esztergom elevenedik meg. A sasszeműek szokatlan, de nem megmagyarázhatatlan  jelenséget pillanthattak meg Esztergom légterében, a Kovácsi utca felett.</p>

A mostani frissítés nemcsak városunkat, hanem az egész környéket érintette. A frissítés a Nagy-Börzsönytől egészen Dunaújvárosig éreztette jótékony hatását. A felvételek pontos dátuma július 23., ezen a napon amúgy Esztergomban nem történt túl sok minden. Csütörtök volt és hőségriadó. 

 

Egy érdekességre mégis szeretnénk felhívni a figyelmét, szivárvány-hatást örökítettek meg a felvétel a Kovácsi utca felett. Ez a jelenség általános, egyáltalán nem szokatlan azoknak, akik szeretik pásztázni az Google Earth szolgáltatást, és gyakran bíbelődnek a térképek felett. A különleges hatás abból származik, hogy a felvételeket egyszerre több kamera készíti el, amelyek különböző színszűrőkkel rendelkeznek. Ezeket a képeket később egyesítik, és így kapjuk meg a Google Earth látványvilágát. Ha egy gyorsan mozgó tárgyat sikerül lencsevégre kapniuk, akkor eltolódásokat fedezhetünk fel a különböző felvételek között, a jelenséget szivárvány-hatásnak keresztelték el.

(forrás)