Nagy dobásra készülnek az Előhegyen, újra életre kél Babits világa
Kultúra
2015. szept. 10.

<p>Fokozódó izgalommal várjuk szeptember 25-ét, ugyanis ezen a napon tartják a Babits-házban a Mihály-napi versműsort, ahol életre hívják a költőt és kortársait, egy letűnt korszak vibráló hangulatát varázsolva az Előhegyre.</p>

A Babits-villa idei Múzeumok Éjszakájára tervezett látványosnak és igazán újítónak hangzó színházi produkcióját az egyik fellépő betegsége miatt sajnálatos módon nem tudták megtartani, ezért a kiállítótér az utóbbi időben minden erejét latba vetve azon volt, hogy vendégeik kárpótlása érdekében pótolni tudják az elmaradt programot. Sokak bánatát enyhíthetik az új előadással.

 

 

A közelgő Mihály-nap (szeptember 29.) apropóján vers-estet rendeznek tehát a múzeumban, ahol az egykori háztulajdonos Babits Mihály metaforái és alliterációi mellett a költő életének kortárs szereplői, a villa egykori látogatói is képviseltetik majd magukat, mind küllemükkel, mind pedig költeményeikkel. Az előadáson az Esztergomi Diákszínkör mellett fellépnek a zeneiskola növendékei is, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a közönséget a lehető legközelebb repítsék Babits korához, illetve az időszak hangulatához.

 

Az est vendégei Mújdricza Ferenc, Mészáros Anna, Tóth Eszter Anna, valamint az esztergomi Zsolt Nándor Zeneiskola tanára Németh Judit és növendékei, Ispán Adél és Szalay Lili. Köszönetet mond G. Tóth Franciska. A műsort Erős Viktória és Prantner Ivett szerkesztette.

 

Az eseményhez rövidfilm is készült beharangozóként. Aki kíváncsi Babitsra és feleségére, Török Sophiera, lessen bele a felvételbe.

 

(forrás)