Erdő Péter megszólalt menekültügyben

Erdő Péter megszólalt menekültügyben

2015. 09. 03. 16:01

A Katolikus Karitász csendben, szerényen, de hatékonyan teszi a dolgát, együttműködve a menekültekkel foglalkozó a hivatalos szervekkel - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) őszi tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón csütörtökön.

Fotó: Illyés Tibor/MTI

 

A bíboros kifejtette: nagyon sok figyelmet fordítanak a kiskorúakra, rendkívül aktív a karitász például a fóti gyermekotthonban ahol nem csak élelmiszercsomagokkal és tisztítószerekkel segít, hanem és pszichológiai és egyéb személyes munkával, hiszen az oda érező gyermekek sokszor nagyon stresszes állapotban vannak. 

 

Hasonlóképpen segít számos más katolikus szervezet is - hangsúlyozta a bíboros, példaként említve a Szent Egyed közösséget, amely "nagyon diszkréten, és nem is a saját zászlóját kibontva dolgozik". Jelen vagyunk minden olyan helyen, ahol a társadalmi szervezetek a legrászorulóbbaknak a segítségére megjelennek - hangsúlyozta.

 

Erdő Péter szólt arról is, hogy a Katolikus Karitász további segítségre is kész, ezt azonban nehezíti, hogy a migránsok jogi helyzete szinte napról napra változik. Fölmerült - tette hozzá -, hogy "nyugat-európai modellek szerint bizonyos stabil, intézményes segítségnyújtási formákat szervezzünk, például befogadó állomásokat". Európában a katolikus egyházi szervezetek többnyire befogadással és az integrálás segítésével segítenek, például egész családokat helyeznek el épületeikben, intézményeikben. 

 

Magyarországon azonban átmeneti a helyzet, hiszen az ide érkezők többsége nem akar itt maradni. Lényeges különbség az is - mutatott rá Erdő Péter -, hogy jelenleg Magyarországon senkinek nincs joga ahhoz, hogy helyet adjon a saját házában a menekülteknek, mert előtte egy hivatalos állami eljárást kell lefolytatni. Hozzátette: tárgyalnak a kormánnyal, és készülnek arra helyzetre amikor lesz rá jogi lehetőség, hogy ne csak állami befogadó állomásokat lehessen üzemeltetni. Elmondása szerint az MKPK megbeszélésén két ingatlan is felmerült lehetséges befogadó állomásként. 

 

Arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy szerinte jól kezeli-e a kormány a menekülthelyzetet, a bíboros hangsúlyozta: "borzalmasan nagy a probléma", és jelenleg Európában "igazán jól szinte senki nem tudja kezelni". "Nagyon rugalmas és felelős közös megoldás keresésére van szükség". Nem lehet elkerülni az alkotó együttműködést - figyelmeztetett, hozzátéve, hogy az idő sürget.

 

(MTI)

2015. 09. 09. 8:02

"...differenciált gondolkodásra képtelen, demagóg liberális..."-ként azt tudom neked válaszolni, hogy ha ráérsz, kérdezd meg a felmenőidet, hogy a II. Világháború után Európa útjain, de még az '50-es években is mennyi csellengő gyerek volt, szülő, felügyelő nélkül. Nálunk a témában még film is készült. Szíriában háború van, de háború dúl a világ más részein is, ahonnan az emberek érthető módon elvágynak. Hogy kerülnek ide a csellengő gyerekek? Remélem kielégítő választ kaptál. 

 

Bár magam nem sorolnám egyik politikai családhoz sem, s jelen ügyben a humanitárius jelleg kellene, hogy domináljon, megköszönöm a minősítésed. Ezek szerint az együttérző, empatikus, humánus megoldást kereső ember a liberális. Oké!

 

Megtennéd, hogy magadat is besorolnád, adnál magadnak is jelzőt? Nagyon várom, hogy önmagadat miként ítéled meg!

 

Ami pedig a konkrét témát illeti. Akkor most rendben vannak Kiss-Rigó püspök úr szavai, vagy nincsenek rendben? Az nem érvényes, hogy Kiss-Rigó pontosította a nyilatkozatát, mert a cáfolatban mindjárt meg is ismételte, amit korábban mondott, lefeljebb a jelzős szekrezeteket hagyta el.

 

 

2015. 09. 09. 0:23

2007 és 2013 között 8000 milliárd forintot kapott fejlesztésre Magyarország az Uniótól. E nélkül a pénz nélkül milyen fejlesztések lettek volna az országban?

 

A buzgó EU imádók, mindég kifelejtik azt az apróságot, ahoz hogy ez a Magyar Nemzet számára  teljesen előnytelen függőségi viszony létre jöhessen, teljes mértékben fel kellett adnunk önrendelkezésünket, aminek egyik legfontosabb alapeleme a magyar gazdaság teljes felszámolása. Ez valt a rabló privatizáció lényege. Ezt a folyamatot, villámgyorsan le is vezényelték az azóta is egymást váltogató pártok, kormányok. 

Aztán a lenullázott magyar gazdaság helyére bejöttek az összeszerelő üzemek,  multik, had ne mondjam mekkora adó kedvezménnyel, a profitot pedig kiszivattyúzzák az országból.

Ebből a felállásból egy hatalmas zsarolási poziciót is magukénak tudhatnak ezek a vállalatok, ugyanis ha kivonalnak, hatalmas embertömegek válnak munka nélkülivé és nincs ami ezt a vákumot kitölthetné. 

Nagyon jó üzlet volt ez valakiknek.

2015. 09. 08. 23:43

Ha már nem futja érvekkel, akkor jön minden más. Okostojás

2015. 09. 08. 22:48

Kedves Ancsus!

 

Nem azt kellene kérdezni inkább, hogy hogy a fenébe került ide ez a rengeteg gyerek szülők nélkül? Ki hozta őket ide és miért? És hogy hol vannak a szüleik?

És ha érdekel, hogyan járt el hasonló helyzetben az USA tavaly, akkor kattints ide: http://www.businessinsider.com/immigrant-children-returned-mexico-us-2014-6?IR=T

Bizony, bizony! A szabadságjogokra oly érzékeny amcsik visszaszállították a gyerkőcöket Mexikóba. Nem egy túl keresztényi akció! De megkérdem, vajon miért tehették ezt meg ők?

 

Nagy tisztelettel:

 

Besze János

2015. 09. 08. 22:17

mijen, percjelzo, ötvennyolcas, Ancsus és a többi differenciált gondolkodásra képtelen, demagóg liberális figyelmébe szeretném ajánlani az alábbi írásokat:

 

http://erdely.ma/vilag.php?id=191917&cim=kertesz_imre_europa_elpusztitja_magat (Kertész Imre)

http://www.ft.com/intl/cms/s/0/7089ce94-5543-11e5-b029-b9d50a74fd14.html  (Gideon Rachman, a Financial Times vezető külpolitikai kolumnistája)

 

Csodálkozom, hogy Vigh Laci is a csapatba keveredett.

Ez a kérdés nem egyértelmű, hanem rendkívül összetett, bonyolult. Csak hogy egy aspektust kiemeljek, a francia antiszemitizmus tömegbázisát nem a tősgyökeres franciák adják, hanem közel-keleti bevándorlók. Ők lövik agyon a zsidó gyerekeket az iskolájuk előtt. Most több millió, de lehet, hogy több tíz millió muzulmán fog Európába érkezni, ami radikálisan meg fogja változtatni a zsidó-keresztény viszonyokat. Olyan bevándorlók, akik számára az európai demokratikus értékek az égvilágon semmit nem jelentenek. A multikulti és kommunitárius irodalom egyik fő vitatémája, hogy miként kezelhetőek egy szabad társadalomban azok a szélsőséges kisebbségek, amelyek nem hajlandóak elfogadni a szabad társadalom normáit. Tessék Arendtet, Friedrichet, Brzezinskit olvasni! Hogy lett egy demokratikus Európából zsidóirtó, Gulaggyártó totalitarizmus, csak mert a liberálisok azt gondolták, hogy szabad választásokon méretik meg magukat Hitlerrel vagy a kommunistákkal.

És ne gyertek azzal, hogy ezek menekültek. Fogalmatok sincs róla, hogy kik ezek. Ugyanis nincs útlevelük, nincs személyi azonossági igazolványuk, és nem adnak ujjlenyomatot, hogy ne lehessen őket beazonosítani. Emiatt senki se tudja, hogy ki közülük a valódi menekült, ki a megélhetési bevándorló, és horribile dictu, ki közülük az Iszlám Állam önkéntes terroristája. Ha te menekültként egy idegen országba mennél, akkor ennyire semmibe vennéd az ottani törvényeket? Elrejtenéd a személyidet, hogy nehogy azonosítani tudjanak? Leállítanád a vonatközlekedést, az autópályán vonulnál? Szemetet hagynál magad után mindenütt?  

Akik 3 napja Münchenbe érkeztek, már tiltakoznak, hogy miért étkezési kuponokat osztanak nekik és nem pénzt. És azok, akik azt ígérték nekik, hogy Németországban a földi paradicsom vár rájuk, hogy fogják beteljesíteni ezeket az ígéreteket? És ha nem tudják beteljesíteni, akkor vajon hány Djihadi John, akarom mondani Djihadi Johann kerül majd ki közülük. Egyszerűen elképesztő, mennyire átgondolatlanul közelítetek ezekhez a kérdésekhez. Olvassátok el, mit ír az egészről Rainer Hermann! Nézzetek utána, mi az a White flight! Menjetek el Brüsszelbe, Londonba, Párizsba, olyan kerületekbe, ahol ők élnek!

Az is egy gáz, hogy micsoda körülményekkel fogadjuk a menekülteket, hogy semmi normális ellátást a kormány nem biztosít nekik, de egyszerre kellene ezt megoldani, és megakadályozni, hogy több tízmillió muzulmán szállja meg Európát.

 

Nagy tisztelettel:

 

Besze János

 

 

2015. 09. 08. 17:48

"Nem mindenki ért egyet Ferenc pápával a magyar katolikus egyházban: Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök szerint a menekülteket az egyháznak nem kell befogadnia, mert nincs szükségük segítségre, viszont veszélyt jelentenek a kereszténységre, a pápa pedig nem tudja, miről beszél."

Háát nem is tudom! Hogy egy ember ennyire "megfelelősségi" kényszerbe szenvedjen! Csak halkan jegyzem meg, Szíriából menekülnek KERESZTÉNYEK is, ha a nem tisztelt püspök nem tudná. Elképzelem, hogy ez az "ember" kiáll a szószékre, és a szeretetről prédikál. Ha belegondolok, hogy ez a személy befolyással van Esztergom mindenapjaira, el vagyok keseredve!

2015. 09. 08. 16:25

2007 és 2013 között 8000 milliárd forintot kapott fejlesztésre Magyarország az Uniótól

Nem csak azt kell nézni, hogy mennyit kaptunk, hanem azt is mennyit veszítettünk a számtalan stratégiai megálapodással a siralmasan alacsony bérekkel és a az országból kivitt sok ezer milliár forinttal.

 

Attól, hogy valaki az említett városokba vágyik a magyar fiatalok közül, attól még az nem azt jelenti, hogy ott minden rendben van. Biztosan emlékszel még azokra a képekre amikor feldühödött bevándorlók törtek zúztak.

 

Ha nagy számú bevándorlót fogadunk be, akkor ez várható itt is, mert munkájuk nem lesz és egy idő után egyre idegesebbek lesznek. A vallási ellentétekről ne is beszéljünk.

 

2015. 09. 08. 15:59

2015-ben ugyanis 8420 kísérő nélküli kiskorú migráns érkezett Magyarországra- írja az index.hu.

Püspök úr! Velük a keresztény egyházak nem terveznek semmit?

Kérezem ezt azért is, mert a gyermekotthoni elhelyezésük nem megoldott - nyilatkozta az EMMI. 

Eredeti méret

2015. 09. 08. 15:47

Hát ez az ára annak, amikor a történelem hamisítás, hazudozás számottevő ellenállás nélkül néhány generáción keresztül folytatódhat. 

 

Attól még, hogy Te a tényeket nem fogadod el, azok még tények maradnak.

 

Hihetetlen hogy mennyi nagyszámú magyrul beszélő egyénből ömlik a magyar gyűlölet. Elgondolkodtató. 

 

Ez most hogy jön ide? Egyáltalán, kire gondolsz? És milyen a magyar gyűlölet? Vagy esetleg magyargyűlöletet akartál írni? Csak mert a kettő nem ugyanaz...

 

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ennek különböző okai vannak. Egyik oka a tudatlanság. Adódik a hosszú éveken át súlykolásból, hogy a Magyar egy hitvány, gonosz, semmire kelő fajta, soviniszta, meg egyebek.

 

A magyar az magyar, nem pedig Magyar. Nem leszel magyarabb attól, ha nagy kezdőbetűvel írod, legfeljebb azt bizonyítod, hogy magyar létedre nem ismered édes anyanyelvünk egyik helyesírási szabályát. Egyébként meg ki sulykolta hoszú éveken át, hogy a magyar egy hitvány, gonosz, semmire kelő (helyesen: semmirekellő) fajta, soviniszta, meg egyebek? Ilyen jelzőkkel én inkább a szlovákokkal, románokkal, szerbekkel, stb. kapcsolatban találkoztam bizonyos magyar portálokon és bizonyos magyar kommentelőktől...

 

Igen ez működik azóta is, így lehet eljutni erre a hihetetlen magas szintre, ahol a mai Emberiség tart.

 

Az emberiség az emberiség, nem pedig Emberiség... legalábbis édes anyanyelvünk egyik helyesírási szabálya szerint...

 

2015. 09. 08. 15:44

Megszólalt Kiss-Rigó László püspök is a Wasington Postban. . .

Nekem erről a Kiss-Rigó-féle nyafogásról, invázióval való fenyegetésről az jut eszembe, hogy évszázadokkal ezelőtt (meg azóta is) bátor, és nemes lelkű, mélyen vallásos emberek indultak neki a nagy ismeretlennek, hogy keresztény hitre térítsenek minél több embert. Voltak, akik elbuktak, voltak, akik áldozatai lettek a hitüknek és a küldetésüknek, és voltak, akik sikeresen teljesítették (teljesítik a mai napig) azt.

Eszembe jut az a '70-es - '80-as években terjedő külkereskedő vicc is, amikor egy magyar cipőgyár két külkereskedőt küld Afrikába. Az egyik visszasürgönyöz, hogy nagy a meleg, itt senkinek nem kell cipő, a másik meg lelkendezik, hogy senki nem hord lábbelit, vagyis nagy üzlet van kilátásban. 

Meg az is eszembe jut, hogy a keresztény egyházak egyre csökkenő létszámmal üzemelnek a világban. Ferenc pápa is aggodalmát fejezte ki a hitéletet gyakorló létszám drasztikus csökkenése láttán. 

Szóval itt van ez a nagy tömeg, aki a kontinensünkre tart, vagy már itt is van. Házhoz jönnek! Lesz közöttük olyan, aki soha nem fog az eredeti hitéről lemondani (ők lesznek többségben), sőt olyan is lesz, aki nagyon gonosz emberré válik (őket unásig fogjuk látni a királyi tv-ben). Ott van azonban a nagy többség, akivel kellene, lehetne, sőt kötelező lenne kezdeni valamit. Ha a hit kérdése tényleg ennyire fontos Európának, akkor mutassunk keresztényi könyörületet, meg szeretet, tegyünk kísérletet a megtérítésükre. Látott már olyan a világ, hogy valaki áttért. Naná! Mutassuk meg a kultúránkat, különösen a fiataloknak, mert ők fogékonyak az újra. 

Van ennél persze egyszerűbb út is! Démonizálni kell mindet, leinváziózni a menekülésüket, aztán utánunk a vízözön.

Kiss-Rigó László püspök úr!

Ön helyett is szégyellem magam.

2015. 09. 08. 13:17

Ennek örülni kéne! Európa halott, nem képes megoldani a problémákat (vagy nem is akarja). Minnél hamarabb el kellene hagyni az EU-t.

2007 és 2013 között 8000 milliárd forintot kapott fejlesztésre Magyarország az Uniótól. E nélkül a pénz nélkül milyen fejlesztések lettek volna az országban?

Na és szerinted mennyit kap 2014 és 2020 között? ( persze, ha ezzel a magatartásával nem írja ki magát a kormány az európai értékrendet képviselő országok közül.

Párizs, London, Berlin... Miért van az, hogy mindenki ezekbe a városokba, ezekbe az országokba vágyik Magyarországról is? Aki tud ( fiatal, nyelvet tud, azok jelentős része már kinnt van, vagy tervezi. Azt meg tudtad, hogy a legnagyobb közbiztonság mindig a diktatúrákban van? Ott nincs bűnözés. /Vagy ha van, eltitkolják.:) /

2015. 09. 08. 13:11

Nem, sajnos nem tudom, mi lenne az optimális MINDENKINEK.

Ahhoz viszont nem kell túl bölcsnek lennem, hogy lásssam: az eu-s országok jó részében (nálunk is) szép lassan elfogy a lakosság. Sőt nálunk még előtte elfogy az aktív korosztály is (ld. "magyar migránsok").

Persze lehet hazahívó programra költeni (talán plakátkampány kellene Londonban is?), s lehet a felső osztálynak kedvezni még jobban adórendszerünkkel (Andy Vajnáék hány gyereket terveznek vajon?), de nagyon úgy fest, ez eddig nem jött be.

Úgyhogy valóban, gyűlölködjünk még egy kicsit, kerítésezzünk egy kicsit, majd csak eltelik az a kis időnk...

2015. 09. 08. 12:33

Egyre jobb eséllyel írja ki magát jelenleg Európából.

 

Ennek örülni kéne! Európa halott, nem képes megoldani a problémákat (vagy nem is akarja). Minnél hamarabb el kellene hagyni az EU-t.

 

A határokat pedig le kell zárni, úgy hogy csak az jöhessen be akinek érvényes papírjai vannak. Milyen dolog az már, hogy az országhatár egy átjáróház? 

Vannak emberek akiket be kell fogadni, adni kell nekik enni, inni, fedelet a fejük fölé, de nagy tömegben nem lehet őket integrálni és nem is szabad, mert úgy járunk mint a nyugati országok, akik megpróbálták.

Elég megnézni Párizs külső kerületeit, ahová éjszaka nem tanácsos fehér embernek bemenni, vagy akár Svédországot, Angliát...A bűnözés nő, beilleszkedni pedig nem akarnak.

Teljesen mindegy, hogy a politikusok és a média azt mondja, hogy mindenki legyen befogadó, toleráns és stb., aki befogad és integrál nagy számú migránst az a saját állampolgárai ellen cselekszik.

Hiába vagyunk csak tranzit útvonal, akkor sem szabad beengedni mindenkit, mert majd ha a németek kitalálják hogy visszaküldenek 50 000 embert akkor azzal mit fogunk csinálni? Vagy ha kvóták lesznek, azzal mi lesz?

 

2015. 09. 08. 9:19

Valószínűleg azon kellene dolgozni, hogy olyan tuti kerítéssel vegyük körbe az országot, ami akkor is kitart majd, amikorra a természetes fogyás miatt kihalunk. Nehogy má' idegenek kötözzenek be az üres országba, ugyeugye?

 

Szerinted az a megoldás a fogyásunk megállítására, hogy beengedünk külföldieket?? Inkább segíteni kéne a fiatalokat és egy stabil jövőképet adnni számukra és akkor a problémát meg lehetne oldani.

2015. 09. 07. 23:33

"A mi elődeink" megjegyzésbe természetesen beleértettem az akkor közös hazában velünk élő népeket, amit úgy neveztek hogy Magyar királység. 

Számomra ez természetes, miért kell ezt külön magyarázni?

I

gen. Hát ez az ára annak, amikor a történelem hamisítás, hazudozás számottevő ellenállás nélkül néhány generáción keresztül folytatódhat. 

A szemfényvesztés és hazudozás mára szinte erénnyé vált. Néhány év, aztán már azt tanulják a gyerekek az iskolában, hogy tulajdonkáppen a nyugat mentett minket meg áldozatos küzdelemmel a Tatár, meg a Török hódítástól, meg hogy a koncentrációs táborokat is mi hoztuk létre. 

 

Hihetetlen hogy mennyi nagyszámú magyrul beszélő egyénből ömlik a magyar gyűlölet. Elgondolkodtató. 

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ennek különböző okai vannak. Egyik oka a tudatlanság. Adódik a hosszú éveken át súlykolásból, hogy a Magyar egy hitvány, gonosz, semmire kelő fajta, soviniszta, meg egyebek.

A másik ok pedig irigység. Irigység, mint Káin és Ábel történetében. Káin irigységből ölte meg Ábelt, mert jobb volt nála és ezt nem tudta elviselni. Azt gondolta ha kiirtja Ábelt, akkor ő lesz a jobb. Igen ez működik azóta is, így lehet eljutni erre a hihetetlen magas szintre, ahol a mai Emberiség tart.

Eredeti méret

2015. 09. 07. 19:56

Milyen európai értékekről beszélnek itt egyesek?

Talán arról az Európáról, amit a mi elődeink pajzsként védtek a Mongol, meg Török dúlástól, hogy ők ez idő alatt haderejüket más Népek, kultúrák leigázására, kifosztására használhassák?

 

"A végvárak fenntartási költségeinek nagy része külföldről jött, a katonák jelentős része nem magyar volt, miközben a magyar politikusok és csoportok egy jelentős része újra és újra a törökök mellé állt a keresztény erőkkel szemben."

 

Bővebben itt: 

A magyarok egyedül védték a hálátlan Európát a töröktől

2015. 09. 07. 19:30

Bizony nagyon nagy a baj. Ég a ház!

 

Erre az iszonyatos ember áradatra senki nem volt felkészülve és erre nem is lehet felkészülni. Ráadásul úgy tűnik, ez még csak a kezdet. 

Megint Magyarországon akarják elverni a port, az igazi felelősök, bűnösök meg szokás szerint másokra mutogatnak.

 

Nincsenek igazi vezetők, csak rendszert kiszolgálók. Magyarországon és nyugaton egyaránt. A jelenleg fennálló rendszert pedig  működtetői kulisszák mőgé bújva, madzaggal irányítják, a különböző népek pedig különböző módon szenvedői ennek a látszólag spontán, de valójában irányított folyamatnak és egymásra acsarkodnak.

Olyan ez, mint amikor egy mozdonyvezető nélküli robogó vonaton az emberek  egymással veszekednek, egymásnak esnek, ha valaki a vészféket akarja meghúzni, azt is leverik. 

Ebben az Európára szabadított emberáradatot illetően Magyarországnak csak egy szerepet szabadna vállalni, hogy amilyen gyorsan csak lehet, tovább segítsék őket nyugat felé hiszen úgy is oda igyekeznek.

 

Milyen európai értékekről beszélnek itt egyesek?

Talán arról az Európáról, amit a mi elődeink pajzsként védtek a Mongol, meg Török dúlástól, hogy ők ez idő alatt haderejüket más Népek, kultúrák leigázására, kifosztására használhassák? Vagy azokra az értékekre, ahogy végignézték a magyar szabadságharc vérbefolytását 56-ban szovjet tankok által?

Vagy azokra az értékekre amikor a kommunizmus bukása után a nyugat nem hogy fére állította volna a kommunista vezetőket, hanem üzleteket kötött azzal a gerinctelen mocskos bandával hogy végkép lehetetlenné tegye a Nemzet önrendelkezését?

Ha vannak európai értékek, azt mi adtuk Európának és nem fordítva. "Európa" nagyon sokkal tartozik nekünk, úgy anyagilag, mint erkölcsileg ezt azért ideje lenne már felismerni és számon kérni. Eljőtt az idő, hogy Európa szembesüljön végre történelmével. 

 

A jelenlegi magyar Egyház? A felső vezetése nagyrészt a "békepapokból" jött létre és ez meg is látszik.  Ezen a téren is lenne mit rendbe tenni.

Tehát szinte semmi nem változott, csak a díszletek.

 

 

 

 

2015. 09. 07. 8:58

Vannak gondolkodó emberek is:

 

"A pannonhalmi apátság ezután is befogadja, aki hozzájuk érkezik"

http://kereszteny.mandiner.hu/cikk/20150906_a_pannonhalmi_apatsagban_is_menekultek_vannak

2015. 09. 06. 0:27

A szerencsétlen kijelentése Erdő Péternek, erkölcsileg nagyon károsan hatott.  Hiteltelenné tette ez ügyben magyar klérust. A váci püspök megszólalása sem volt szerencsés.

A kereszténység krisztusi követelményeit legalább vezetőiknek illenék betartani. Legalább annyira, amennyire tőlük telik. Nehéz feladat, de nem lehetetlen. Ami lehetetlen, nem lehet egyszerre két urat szolgálni, hogy valamelyik szolgálat csorbát nem szenvedne.

Tisztelet Ferenc pápának, aki a problémákat nyiltan kimondja. Nem hallgatja el azt sem, ha valamire nem tud megoldást. Róla látszik, hogy kit képvisel és kihez igazpdik. Biborosunk. úgy látszik, igyekszik a hatalom szelével sodródni. Ha van hivatástudata, és valóban Jézust képviseli, akkor elvárnánk, hogy erkölcsi téren nevéhez méltón szikla legyen, és ne nádszál

 

 

 

2015. 09. 05. 10:47

"akkor hozzunk inkabb Japanbol, Del - Koreabol, Kinabol es Izraelbol embereket."

Ember, menekültek befogadásáról van szó.  Az említett országok közül egyedül Kínából jöhetne politikai menekült.  Az pedig a Te magánügyed, hogy mit gondolsz. Az nem mindegy, hogy mit cselekszik a kormány. Egyre jobb eséllyel írja ki magát jelenleg Európából. Ez is lehetne magánügy, de az a baj, hogy nemcsak ezek a zömükben köztörvényes emberek kerülnek ki a civilizált világból, hanem magukkal sodornak minket is.

És azért nem lehet minden magyar kivándorló.