Tovább bonyolódik a felfüggesztett kabinetfőnök körül kialakult botrány?
Közélet
2015. szept. 3.

<p>9 órától szöveges tudósítással jelentkezünk a városházáról. Nyíri Attila kérdésekkel fordult az aljegyzőhöz a kabinetfőnök-ügyben. Ezekre is választ kaphatunk a délelőtt folyamán.</p>

Nyíri Attila képviselő kérdései:

  • Mint kabinetfőnöki beosztást nem kellett volna-e megpályáztatni?
  • Tett-e vagyonnyilatkozatot?
  • Pályázott-e még valaki erre a posztra?
  • Mi volt a hivatkozott hivatalos információ? (nyomozóhatóság, bírói levél stb.)
  • Polgármester Asszony felkérte-e, hogy az ügyben nyilatkoztassa meg Dr. Endre Szabolcsot?
  • Ki dolgozik még a hivatalban, aki Dr. Endre Szabolcs ajánlásával érkezett?

10.13- Kérdések. Aljegyző válaszol. 15 napon belül írásban válaszolnak. Nem tudjuk meg ma a válaszokat. Köszönjük a figyelmet!

 

10.09- Stámusz Andrea kér adatokat a kastély eddigi hasznosításáról, a ráfordított összegekről. Aljegyző: kérdése komplex, megküldjük majd a megfelelő dokumentumokat.

 

10.06- Vargyasi kastély kérdése - ügyvezetőt keresnek. Nyíri Attila: Alkalmatlan bármiféle tevékenységre a kastély. Csak odázzuk, miközben milliók úsznak ki a város zsebéből. Túl sokba kerülne felújítani. Be lehetne vonni ingatlankezelő alá. Romanek: pályázat kiírása megoldás lehetne a kastély hasznosítására. 

 

9.53- Hunyadi téri volt gázcseretelepet átminősítik közterületté.

 

9.47- Széchenyi 20.- Többen tülekednek az ingatlanért. Először a Vinum Ister-Granum Regionis Borlovagrend vette volna ki, ők visszamondták. Terápiás, egészségügyi központot alakítanának majd ki a helyiségben az új bérlő tervei szerint. De nem adjuk bérbe, mert a Széchenyi tér ingatlanait turisztikai célokra szeretné kiadni az önkormányzat.

 

9.38- Széchenyi téri ingatlan bérléséről döntös - 16. számú ingatlan. Két pályázat érkezett. Cukrászdát kívánt mindkét pályázó üzemeltetni a helyiségben. Szerencsés Tibor kapja az ingatlant. Újabb cukrászda lesz tehát a Széchenyi téren.

 

9.32- Gyermekétkeztetés napirenden. Módosítják a szerződés tartalmát, 3%-os áremelés. 

 

9.29- Óvoda felújításra (Belvárosi, Kertvárosi, Zöld, Szentgyörgymezei, Erzsébet K.) csoportosítanak át pénzt. Kiderült, hogy az árajánlatok nem egyeztek meg a rendelkezésekre álló forrásokkal. 

 

9.28- Módosítják a költségvetést. Össezvont összeg főmérlege változott, 707 millió forint növekedést mutat az eredetihez képest.

 

9.18- Az elmúlt időszak történéseinek ismertetése. Rengeteg dolog történt a nyáron. Folyamatos találkozók a testvérvárosok képviselőivel, megannyi kitüntetés (pl. az esztergomi polgárőrök részesültek rangos elismerésben), játszótereket adtak át városszerte. Előadások, koncertek. 30 év elteltével újra volt Esztergomi Históriás Napok, közben a teherkomp ügye is előrébb haladt. Felújították a hírhedt poros utat is. Aztán jöttek az augusztus 20-i ünnepségek is. Esztergom méltó ünnepelte történelmét. Kiemelkedő előadások voltak a baziika előtt is az államalapítás apropóján. Aztán történtek szomorú dolgok is augusztus vége felé. Felsorolás helyett álljon itt egy szubjektív összefoglalása a nyárnak.

 

Az esztergomi nyár főbb eseményei

 

9.11- Egy képviselő hiányzik, Erős Gábor külföldi útja miatt kénytelen kihagyni a testületit. 

(forrás)