Dorog ünnepel: Agora átadó, R-Go és Magna Cum Laude a bányásznapon
Kultúra
2015. szept. 1.

<p>Magna Cum Laude, Beatrice, R-Go. A 65. Bányásznapon, a Jubileum téren mindegyik népszerű együttessel találkozhatnak. Az ingyenes programokra, amelyeket a Dorogi József Attila Mûvelődési Ház állított össze, szeptember első hétvégéjén várják a közönséget. </p>

A Jubileum téri vigasság programjai mellett a város az idén is avathat. 2015-ben a Schmidt Sándor Agorával gazdagodik Dorog. Az új közösségi színteret szeptember 5-én, 10 órakor avatja fel dr. Tittmann János polgármester, majd a Bergmusikkorps Annaberg térzenéjének dallamaira sétálhatjuk körbe a teret, amely a későbbiekben koncerteknek, piacnak adhat helyet. Ugyanakkor a hétköznapokon is jobb kedvre deríti majd az ott sétálókat: óriási sakktábla, csúszdák és vízpermet frissíti majd a dorogiakat és a térre látogatókat.


Szeptember 5-én 17 órakor a Dorogi Galériában nyílik a 110 éves dorogi kőbányászat emlékeit bemutató kiállítás, a Baumit Kft. és Dorog Város Önkormányzatának közös tárlata. 17:30-kor Végh, végtelenül címmel Végh Éva festőmûvész műveit mutatja be dr. Tittmann János a mûvelődési ház nemrégiben felavatott konferenciatermében és klubhelyiségében. 18 órakor az annabergi zenekar és a dorogi bányászzenekar közös koncertjét hallgathatják meg a színházteremben. A Jubileum téren természetesen a kulturális eseménysor után is folytatódik a buli. Az idén is lesz tûzijáték, utcabál.

 

(dorog.hu)

(forrás)