Ragyogó tehetség a városi sakk életében, nemzetközi versenyen esztergomi ezüst
Sport
2015. aug. 27.

<p><span>Augusztus 22-én, szombaton a Szentgyörgymezői Olvasókörben rendezte az Esztergomi Sakk Club a Szent István Kupa egyéni nemzetközi sakkversenyt, Szlovákiából és Romániából is sokan érkeztek a megmérettetésre. </span></p>

A rogyogó tehetségű Szabó Márton Mihály átveszi díját

 

A 9 fordulós versenyen első helyen végzett a nagyölvedi Berek Géza 8 ponttal (Nyergesújfalu), második lett a 14 éves Szabó Márton Mihály (Esztergomi Sakk Club) 7, 5 ponttal, a harmadik pedig Lázár András lett Budapestről 6,5 ponttal. A végig kiélezett verseny az NB II-ben éltáblás Berek Géza, és Szabó Márton Mihály versenyét hozta, az ifjú sakkozó pedig felnőtt a feladathoz, és sikerült megszorítania rutinosabb ellenfelét.

 

 

A legjobb ifjúsági, egyben legjobban teljesítő esztergomi versenyző is Szabó Marci lett, a legjobb nyugdíjas pedig Lázár András. A sakkiskolásaink közül a 10 éves Pétervári Szabolcs 3 pontot szerzett ezzel 15., Fekete Laci 1 ponttal a 18. lett.

 

A verseny további helyezettjei:

 

4. lett Gál Lajos ( Nyergesújfalu) 6,5 pont

 

5. Balázs András ( Nyergesújfalu) 5,5 pont

 

6. Csiba Benő ( Szob) 5 pont

 

Gratulálunk Marcinak és a sakkiskolásainknak! Köszönet a Szentgyörgymezői Olvasókörnek, László Imrének és Szabó Ilonának!

 

Az Esztergomi Sakk Club továbbra is várja fiatalok jelentkezését. Öremteli hír, hogy az Esztergomi Sakk Club a 2015/2016-os szezonban a megyei első osztályban indul, együttmüködik a felvidéki Kőhídgyarmattal, a megyei 2-es Táttal és a Pest megyei Szobbal a jövőben.

 

 

Esztergomi Sakk Club

(forrás)