Az esztergomi Sic Transit Folk Műhely nagykoncertje zárta a Siófolk Fesztivált.
Kultúra
2015. aug. 27.

<p>A Sic Transit Folk Műhely az elmúlt év decemberének siófoki koncertje után idén, augusztus 23-án tért vissza  a Balaton fővárosába, hogy „nagykoncertjükkel” záruljon a Siófolk Fesztivál Bor- és Kenyér Ünnepe.</p>

Igaz lehet, hogy a melegben kitágulnak a dolgok (meg a zenekarok), mert a téli fellépéshez képest két fővel többen érkeztek,: zenei produkciójukat ezúttal két kedves néptáncos, Fülöp Antónia és Tóta Attila igényes táncbetétei színesítették, a közönség és a zenekar nagy örömére.

A Sic Transit Folk Műhely a magyar népdalok mai - klasszikus rock - hangszerekkel történő megszólaltatását tűzte ki célul egyrészt, hogy a népdalokat autentikus formában nem hallgató közönség is megismerje e dalokat, másrészt, hogy a magyar népdalok ismerői számára, a változatlan dallam és szöveg meghagyása útján adja meg az új hangszerelésben rejlő élményt.

Így a néptánccal és autentikus népdal-betétekkel színesített siófoki nagykoncert még erősebb kapcsolódást jelentett a gyökerekhez.

 

A zenekar legközelebb a tatabányai bányásznapon lép fel, szeptember 6-án, 16 órakor (az R-go előtt) a Május 1. parkban.

 

(Sic Transit Folk Műhely: Jászberényi Károly - dob, Orosz Róbert - ének, Sárosi Attila - basszusgitár, Torma László - gitár, Dr.Vereckei Kálmán - gitár, ének)

 

Fotók: Dr. Tóta Krisztián

(forrás)