Munkaügyi pert indít a felfüggesztett kabinetfőnök
Közélet
2015. aug. 18.

<p>Az alábbi sajtóközleményt juttatta el hozzánk dr. Endre Szabolcs.</p>

Véleményem szerint Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal aljegyzőjének nem volt joga velem szemben a méltatlansági eljárást megindítani, az alábbi indokok alapján: Méltatlansági eljárást indítani akkor köteles és egyben jogosult az aljegyző, hogy ha közvádra üldözendő bűntett miatt indult büntetőeljárás és a bűntett megalapozott gyanúját közölték a köztisztviselővel.

Bűntett megalapozott gyanújának közlésére velem szemben a méltatlansági eljárás megindítására vonatkozó munkáltatói intézkedés meghozataláig nem került sor, melyet a jelen nyilatkozatomhoz mellékelt erkölcsi bizonyítvánnyal is igazolni tudok.

A fentiek alapján a 2015. augusztus 14. napján postára adott keresetlevelemben kértem a Tatabányai Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságot, hogy állapítsa meg az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal aljegyzőjének velem szemben történő méltatlansági eljárás megindítására vonatkozó munkáltatói intézkedése jogellenességét, és a felfüggesztés megszüntetésére vonatkozó ideiglenes intézkedés iránti kérelmemet még az első tárgyalás kitűzését megelőzően, soron kívül bírálja el.

A fentiek mellett szeretnék tájékoztatni mindenkit arról, hogy annak érdekében, hogy Esztergom Város Polgármesterét, valamint Esztergom Város Önkormányzatát politikai indíttatású további támadás ne érje a személyem elleni lejárató kampánnyal összefüggésben, a felfüggesztés megszüntetésére irányuló kérelmem munkaügyi bíróság által történő jogerős elbírálásáig semmilyen módon nem veszek részt a polgármesteri kabinet munkájában.

Esztergom, 2015. augusztus 18.

 

 

(forrás)