Erzsébet királynő és Putyin a Tár-Lak Szalonban
2015. aug. 18.

<p>Hírességekről, közéleti személyiségekről, királyi családokról, politikusokról készült portrékat mutat be a Tár-Lak Szalon legújabb kiállítása, melyben az érsekújvári származású, Londonban élő Deme Dániel fotós munkáit ismerheti meg a közönség.</p>

Thor Tamás, az érsekújvári ArtKorzó vezetője és Telek Lajos a Watson.sk hírportál - Egy csésze kávé rovat szerkesztőjének köszönhetően sikerült a Szalonnak felvennie a kapcsolatot, és egyeztetnie a szabadságát Érsekújvárban töltő fényképésszel.

 

 

Deme Dániel doktori címét az evangélikus teológiai karon szerezte meg Londonban. Oktatott harcművészetet, és japán nyelvtudásának köszönhetően Prágában idegenvezetőként is dolgozott. Tizenöt éve foglalkozik fotózással, diplomáciai fotósként vált ismertté. Rendezvényeken is fotóz, és számos felkérést kap a sajtótól. Az esztergomi közönség trónörökösökről, politikusokról készült felvételeket láthat a Tár- Lak Szalonban. Vlagyimir Putyin orosz elnök portréja mellett helyet kapott egy Peléről készült felvétel, egy másik képen Erzsébet királynő száll ki hintójából a lakájok kíséretében. Deme Dániel fotózta az angol királyi család tagjait, lencsevégre kapta Dustin Hoffmant, Michael Jacksont, Robbie Williamst, és három amerikai elnököt is fényképezett. A kiállítást szeptember 6-ig láthatja a közönség az esztergomi Tár- Lat Szalonban. Thor Tamás és a KultúrKorzó valamint az Esztergomi Tár - Lak Szalon szeretnék a közeljövőben szorosabbra fűzni a barátságot és jó kapcsolatot építeni.

 

 

A kiállítás megnyitóját 2015.08.24-én, 18. 00 órai kezdettel tartják.

/Telek Lajos /