Késelés Dorogon - az ügyészség vádat emelt

Késelés Dorogon - az ügyészség vádat emelt

2015. 08. 11. 10:17

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat az elkövetéskor 19 éves férfivel szemben.

Két egymás melletti dorogi lakásban 2014. december 31. napján házibulit tartottak. 23 óra körüli időben a vendégek között heves szóváltás alakult ki, ami egyre hangosabb veszekedésbe, majd az ingatlan közös udvarán dulakodásba torkollt, amelyre felfigyelt a sértett. A sértett azért, hogy véget vessen a dulakodásnak, kiment az udvarra, ahol az ittas állapotú elkövetővel összetűzésbe került, kölcsönösen ütlegelték egymást, de szétválasztották őket.

 

Röviddel később a férfi, kezében egy 5 centiméter pengehosszúságú késsel, kijött a lakásból, majd azzal az udvaron tartózkodó sértettet egy alkalommal, közepes erővel megszúrta a hátán, a bal lapockájánál úgy, hogy a kést a sértett hátában hagyta. A sértett a szúrást követően leült a földre, majd barátja kihúzta hátából a kést, melyet az udvar füves területe felé hajított el, ezalatt értesítették a mentőket és a rendőrséget.

 

Az elkövető által okozott, a mellüregbe hatoló, légmell és vérmell képződéssel járó szúrt sérülés életveszélyes sérülés, szakszerű orvosi ellátás nélkül a sértett halála következett volna be. A főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

 

(Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Még nincsenek kommentek :(