Késelés Dorogon - az ügyészség vádat emelt
Bulvár
2015. aug. 11.

<p>A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat az elkövetéskor 19 éves férfivel szemben.</p>

Két egymás melletti dorogi lakásban 2014. december 31. napján házibulit tartottak. 23 óra körüli időben a vendégek között heves szóváltás alakult ki, ami egyre hangosabb veszekedésbe, majd az ingatlan közös udvarán dulakodásba torkollt, amelyre felfigyelt a sértett. A sértett azért, hogy véget vessen a dulakodásnak, kiment az udvarra, ahol az ittas állapotú elkövetővel összetűzésbe került, kölcsönösen ütlegelték egymást, de szétválasztották őket.

 

Röviddel később a férfi, kezében egy 5 centiméter pengehosszúságú késsel, kijött a lakásból, majd azzal az udvaron tartózkodó sértettet egy alkalommal, közepes erővel megszúrta a hátán, a bal lapockájánál úgy, hogy a kést a sértett hátában hagyta. A sértett a szúrást követően leült a földre, majd barátja kihúzta hátából a kést, melyet az udvar füves területe felé hajított el, ezalatt értesítették a mentőket és a rendőrséget.

 

Az elkövető által okozott, a mellüregbe hatoló, légmell és vérmell képződéssel járó szúrt sérülés életveszélyes sérülés, szakszerű orvosi ellátás nélkül a sértett halála következett volna be. A főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

 

(Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(forrás)