Újra működnek az ivókutak városszerte!
Környezetünk
2015. júl. 17.

<p><span>Harmadfokú hőségriasztást adott ki az Országos Tisztifőorvos Magyarország egész területére július 17-től július 20-ig. Esztergomban vízosztás és párakapu várják a lakosságot, továbbá ismét működnek a városi ivókutak. Esztergom felkészült a melegre!</span></p>

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az Országos Közegészségügyi Központ - összes tényező számbavétele alapján készített - szakmai ajánlásait figyelembe véve, az Országos Tisztifőorvos az ország egész területére vonatkozóan 2015. július 17-én 00.00 órától július 20-án 24.00 óráig 3. fokú hőségriasztást ad ki! Az előrejelzési adatok változása esetén a szükségessé váló hosszabbításról illetve fokozat emeléséről újabb tájékoztatás kerül megküldésre. Ennek hiányában a riasztás 2015. július 20-án 24.00 órakor automatikusan érvényét veszti.

 

A kánikulára való tekintettel vasárnaptól a Széchenyi téren a volt Széchenyi étterem előtt lesz párakapu. Vizet három helyen oszt az önkormányzat délelőtt 08.00-tól délután 16.00 óráig a Bazilikánál, a Lőrinc utcában a Pöttyös tér felé vezető átjáróban, valamint a Városháza előtt a Széchenyi téren.

 

Az önkormányzat megjavítatta az ivókutakat is: a Rákóczi téren az Árkádos ház előtt, a piacon további két helyen, a vasútállomásnál, a Kórházzal szemben, Szentgyörgymezőn a kerékpárútnál az új játszótér mellett, Kertvárosban az Eperjesi-Damjanich út találkozásánál, Pilisszentléleken pedig további két helyen lehet friss ivóvízhez jutni. Egy ivókút – Szentgyörgymező, Hunyadi utca – valamint a Széchenyi téri szökőkutak felújítása, üzembe helyezése szintén folyamatban van.

 

Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha legalább három egymást követő napon eléri, vagy akár meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot.

(forrás)