Sakk-fellegvár lesz Esztergom?
Kultúra
2015. júl. 8.

<p>Hétvégén Esztergom városában rendezték a Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskolában a II. szenior sakkbajnokság regionális elődöntőjét. A 6 fordulós svájci rendszerű versenyen az esztergomiak várakozáson felül teljesítettek. </p>

A 60 év feletti sakkozók szeptember 18-19-i nagykanizsai döntőjébe jutottak:


1. Gál Lajos 5 pont (Nyergesújfalu)
2. Erdő Tamás 4,5 pont (Esztergomi Sakk Club)
3. Kovács Vilmos 4,5 ( Esztergomi Sakk Club)


Esztergom Város Önkormányzata az első három helyezett országos őszi döntőjének nevezés és szállás költségét átvállalta. A szenior bajnokság lebonyolításához az Esztergomi Sakk Club az önkormányzat mellett, a Balassa Iskolától, a Komárom-Esztergom megyei sakkszövetségtől és Juhász István önkormányzati képviselőtől kapott segítséget.


A korcsoportos gyermek sakkbajnokság döntőjén is ott voltak június17-24 között az esztergomi fiatalok Balatonlellén. Három-négy ifjúsági játékos épül be szeptembertől a megyei első osztályú felnőtt csapatba. Szabó Márton Mihály, 14 évesen, valószínűleg Kovács Géza előtt az első táblán (!) kap főszerepet a csapatbajnokságban.

 

Szabó Márton Mihály

 

Csütörtöktől az esztergomi sakkozók Budapesten játszanak az ART-PUB FIDE Openen, majd Balatonalmádiban a XX. Pannonia-Ramada FIDE Kupán. Augusztus 22-én, szombaton Esztergomban rendezik a hagyományos Szent István Kupát, amelyre sok versenyző érkezik városunkba. Ezen a napon az Esztergomi Sakk Club hosszú távú együttműködési megállapodást ír alá Szobi SC-vel, Táti Sakk Clubbal és a Kőhídgyarmati Sakk Egyesülettel.

 

Az eredmények ITT megtekinthetők.


Október 9-11. között Esztergomban a II. FIDE Open (nemzetközi sakkverseny) egyben a Komárom-Esztergom megyei felnőtt sakkbajnokság döntője lesz. Az esztergomi sakkozók a felsoroltakból is látszik, teszik a dolgukat, várják, hogy Teleház ügyében is megoldás szülessen illetve hivatalos levelükre Esztergom Város Önkormányzata válaszoljon.

 

Kovács Géza

Esztergomi Sakk Club

(forrás)