Hatalmas siker a Tokodi Borúton!
Kultúra
2015. júl. 3.

<p><span>Június 27.-én rendezték meg a X. jubileumi Borútat. A jubileumhoz híven az eddig legsikeresebb fesztivál lett az idei, de nem is akárhogy, hiszen a résztvevők száma közel 50%-kal nőtt. Az elmúlt tíz év kemény munkája mind a gazdák, mind a szervezőknek köszönhetően mára a környék legnagyobb rendezvénnyé tette a Tokodi Borút rendezvényét a borturizmus tekintetében.</span></p>

Fotó: Szabó Tamás/borut.tokodipincek.hu

(még több kép)

 

Aki eljött az tapasztalhatta, hogy a környék évről évre egyre szebb, fejlődő képét mutatja. Sokan fogalmaztak meg olyan véleményt, hogy mennyire szép a környezet és hogy adottságaiban lekörözi más hasonló rendezvények helyszíneit. 


Mindemellett idén nyitott ki a legtöbb gazda és a legtöbb bort is idén kóstolhatták a látogatók, mindezt elérhető áron. Az elmúlt évi borúton már a környékbeli falukban és városokban tevékenykedő gazdák is megjelentek kiváló boraikkal, ezzel pontosan azt a célt elérve, hogy megmutassa magát a környék, hogy itt is lehet kiváló minőségű borokat készíteni.

 

További pozitív visszacsatolás a látgatók részéről, hogy a borok minősége rengeteget javult a 10 év alatt és elérhető áron rendkívül sokféle bort lehetett kóstolni. Itt megjegyeznénk, hogy idén először különféle pálinkákat is kóstoltatott Kovács Győző , aki egyben az egyik fő támogatónk is.

 

A szervezők és a gazdák is azt tapasztalták, hogy rengeteg volt az olyan vendég, akik elsőnek jöttek el a rendezvényre az ország számtalan pontjáról. Ez azt jelenti, hogy országszerte kezdenek felfigyelni arra, ami itt történik és remélhetőleg pozitív élményekkel gazdagodva adják jó hírét a rendezvénynek és a környék látnivalóinak.

 

Nagyon sokan jelezték, hogy ár-érték arányban rendkívül jó a nyújtott szolgáltatások minősége és mennyisége. A látogatók a 2000 vagy 2500Ft-ért nemcsak egy embernek elég borra váltható bónokat kaptak, hanem zsíroskenyeret és gazdánként változó süteményeket. Ez azok számára hihetetlen volt, akik először vettek részt a rendezvényen, hiszen általában mindenhol pénzért lehet hasonló szolgáltatáshoz jutni.

 

Összességében az eddigi legsikeresebb rendezvény új lehetőséget, és új kérdéseket is felvet a továbbiakat illetően. Ezek elemzése lesz az egyik fontos feladat, hiszen láthatóan új, pozitív és egyre nagyobb kihívások elé néznek a szervezők is.

 

A rövid összefoglaló után elsőként köszönet illeti a kinyitó gazdákat úgymint: 


1. Ister-Granum borászai - Esztergom
2. Erdősi János
3. Zicsi Vilmos
4. Sárisáp borászai: Vitek Róbert, Gombola Gábor, Varga József 
5. Szabó Béla
6. Kovács Győző
7. Kolbert János és Rózsahegyi Gyula
8. Mogyorósbánya borászai: Dániel Mihály, Szuki Ferenc, Misik János
9. Tillmann Béla
10. Kecskeméti István
11. Tát 2534 Városunkért Egyesület

 

Külön köszönet Kolbert János örökös pincenyitó barátunknak, aki a pincéjénél megvendégelte a kinyitó borászokat és szponzorokat.

 

Továbbá köszönet illeti az összes pincetulajdonost a völgyben és a környéken, hogy rendet tettek saját portáikon és így várták a borút rendezvényét.

 

A megújult www.tokodipincek.hu weboldal is hatalmas segítség volt az idei rendezvény sikerének megalapozásában, amelyet a Felion Kft. készített el támogatásként.

 

Szintén köszönet illeti Farszki László Urat, aki az útbaigazító fatábláinkat és a Pincevölgy jelző nagytáblánkat kiváló minőségben díjmentesen újrafestette.

 

Reméljük sokak számára bebizonyosodott, hogy lehet ma is olyan rendezvényt szervezni, amely nem anyagi előnyök érdekében, hanem egyszerűen a könyék értékének, emberi kapcsolatok kiépítésének, a jó életérzés kialakítása érdekében jön létre és a jövőben is ezeket a szempontokat tartja szem előtt.

 

Szívesen veszünk mindent véleményt, élménybeszámolót, képeket, videókat, amellyel talán át tudjuk adni az élményt azoknak, akik nem voltak itt, és színesíteni tudjuk a weboldalt is, ezért kérünk mindenkit aki közhírré akar tenni valamit az írjon nekünk a tokodipincek@gmail.com mailre, vagy a TOKODI BORÚT facebook oldalára-ra és küldje el a fotóit videóit, stb....

 

Külön köszönet támogatóinknak:
Fő támogatóink: Evb csoport, Kovács Győző, Olga Fa-ker Kft., Tát Ablak, Wtech Kft.
Anyagi támogatók: Maintwork Kft., Pál János, Nagy Ákos, Tussai Ferenc, Magyaros Tibor, Marton Jenő, Joci Gumiszervíz, Idősek Otthona Péliföldszentkereszt, Juhász és Társa Bt., Korpási József, Resszer Kristóf, Obermayer József, György Attila, Kriska Róbert, Tállai László.
Tombola Támogatók: Pilis 91 Kft., Pilis Műszaki, Gabi és Samu zöldséges, Szabó Béla, Izabella Pince, Grancafe, Juhász Erzsébet.
A Tokodi Önkormányzat a rendezvényt karbantartási feladatokkal és sátor, sörpadok, táncparkett kölcsönadásával támogatta.
Étellel támogatták: Steakhammer Kft., Öreg Halász Tát, György Pékség, Farkas Pékség.
Munkájukkal támogatták: Tokod Polgárőrség, Farszki László, Kupcsek Zoltán. 
Muzsikaszóval támogat a Táti koktél-Party zenekar.
Nemzeti színű szalaggal a Tokodi Lottozó támogat.
A Felion Kft. honlapunk fejlesztésével támogatott.

 

Köszönjük a részvételt, találkozunk jövőre!

Tokodi Borkultúra Egyesület

(forrás)