Megszűnt a dorogi ipari park
Gazdaság
2015. jún. 16.

<p>A Nemzetgazdasági Minisztérium levélben tájékoztatta Dorogot, az ipari park nem felel meg a rendeleti előírásoknak.</p>

A dorogi önkormányzat lemondott az „Ipari Park” cím viseléséről miután a Nemzetgazdasági Minisztérium Ipar és Építésgazdasági Főosztálya levélben tájékoztatta a várost: sem a vállalkozások száma, sem pedig a tejes munkaidőben foglalkoztatottak száma nem felel meg a rendeleti előírásoknak. Most lehetőség volt rá, hogy a város önként lemondjon a címről. A képviselő-testület pedig 12 igennel, egyhangúlag a cím elvetése mellett voksolt. Mint az előterjesztés kifejti, az eltelt időszak gazdasági eseményei, illetve az ipari park területének tulajdonosi összetétele miatt indokolatlan, hogy Dorog Város Önkormányzata viselje az „Ipari Park” címet.

 

A dorogi ipari parkot 1999-ben alapították, 33 hektáron terült el, mely gazdasági-ipari- és gazdasági kereskedelmi szolgáltató besorolású területekből állt. A terület legnagyobb üzeme, a Sanyo fénykorában 2000 főt foglalkoztatott, a céget végül 2014-ben számolták fel, a gépeket a malajziai és a japán gyárakba telepítették át.

(forrás)