Ingyenesen lehetne használni a Bástya-parkolót
Közélet
2015. jún. 10.

<p><span>A Bástya Áruház parkolóját még 2010 előtt szüntették meg, később 2011-ben a város murvás burkolatú parkolót alakított ki a tulajdonában álló területen. Most díjmentessé tennék a parkolást.</span></p>

2008. március 7-én az említett területre bérleti szerződést kötött egymással az önkormányzat és a Regia Civitas Szálloda és Fürdő Beruházó és Üzemeltető Kft., a bérleti szerződés azonban később nem lépett hatályba, egyúttal a területre tervezett beruházás is meghiúsult, a korábbi elképzelések helyett így átmenetileg fizetős parkolási övezetbe sorolták a Bástya-parkolót.

 

A rábízott feladattal azonban nem tud megküzdeni a murvás burkolat, a gyakori esőzések időről időre teljesen lehetetlenné teszik a parkoló használatát és folyamatosak a gépjárműkárok is. A Regia Civitas elhúzódó jogügyletei és a folyamatban lévő birtokvédelmi per miatt viszont számolni kell azzal, hogy még hosszú ideig közparkolóként fog funkcionálni, ugyanakkor az önkormányzat hozzáteszi: "... a parkoló burkolata a a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény szerint nem felel meg a fizetős közparkolóhelyek műszaki előírásainak..."

 

Így a város az előterjesztés szerint június 15-től december 31-ig ingyenessé tenné a területen a várakozást, ez idő alatt pedig megoldást keresnének a Regia Civitas Kft.-vel kapcsolatos jogi viták lezárására annak érdekében, hogy az ingatlan végre rendezett városképet kaphasson. A holnapi rendkívüli testületin döntenek az előterjesztésről.

 

(forrás)