Hihetetlen futóteljesítmény: az esztergomi Maráz Zsuzsanna nyerte az Ultrabalatont
Sport
2015. jún. 2.

<p>Bravúros győzelemmel ért véget a május 30-31-én megrendezett Ultrabalaton futóverseny. Az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület büszkesége, Maráz Zsuzsanna a magyar férfimezőnyt is maga mögé utasítva, 21 óra 45 perc 59 másodperces idővel teljesítette a magyar tenger körüli 220 kilométeres távot.</p>

Az idén kilencedik alkalommal megrendezett Ultrabalaton a hazai futótársadalom egyik legkedveltebb találkozója.

 

A rendezvény főszereplői, az egyéniben induló ultrafutók mellett párosok, triók és 4-10 fős csapatok százai vágnak neki, hogy megkerüljék a Balatont.

 

A Club Aligában berendezett versenyközpontból szombaton reggel 6 órától rajtoltak a futók, hogy az idén először 220 kilométerre „kikerekített” kört megtegyék, közben megmásszák a Badacsonyt, és a déli part hosszú egyenesein át visszatérjenek Balatonaligára legfeljebb 32 óra alatt.

 

 

A férfiak versenyében a holland Jan-Albert Jantink győzött 18:37:06 idővel, a második a lengyel Andrej Radzikowski, a harmadik pedig a tavalyi bajnok, az olasz színekben versenyző Ivan Cudin lett.

 

Őket követve a legjobb magyar, az esztergomi Maráz Zsuzsanna szakította át a célszalagot 21:45:59 idővel, amely a verseny eddigi 212 km-es távon futott eredményeit tekintve is pályacsúcs. A nők mezőnyében Lubics Szilvia lett a második, harmadik helyen pedig a holland Leonie van den Haak végzett.

 

A leggyorsabb magyar férfi Csécsei Zoltán volt, aki 22:29:39 idő alatt kerülte meg a tavat.

 

Az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület soraiból Papp Bálint immár harmadszor futotta körbe a Balatont sikeresen, Krempf Réka és Gaál Gábor, valamint Vénusz Diána és Áprily Zoltán pedig párosban teljesítették a távot.

 

Az egyesület tagjai közül ezen kívül közel félszázan rótták a magyar tenger körüli utakat 3-10 fős csapatokban.

 

(Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület)

(forrás)