Hajsza 900 millió forintért - alkotmányjogi panasz Contur Bau ügyben
Közélet
2015. máj. 29.

<p>Esztergomnak a fellebbezés<a href="https://www.szeretgom.hu/content/79177-1-napot-kesett-a-fellebbezes-900-millioba-kerult-a-varosnak?170"> késése miatt 900 millió forintot kellene kifizetnie</a> a Contor Baunak. A város most úgy döntött, alkotmányjogi panaszt nyújt be az ügyben és Alaptörvény ellenesség megállapítását kezdeményezi.</p>
<p> </p>

 

Rendkívüli testületi ülést tartott Esztergom Város Önkormányzata május 29-én, pénteken. 

 

A testületi ülés kezdetén Romanek Etelka polgármester-asszony emlékezett meg a Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottság e héten elhunyt tagjáról, dr. Velenczei Attiláról. A képviselőtestület egy perces néma csenddel tisztelgett a kiváló sportszakember előtt.

 

A képviselők ezt követően döntöttek a rendkívüli ülés összehívását igénylő napirendi pontról, miszerint Alkotmányjogi panasszal élnek az úgynevezett Contur Bau-ügyben korábban született bírósági döntéssel szemben.

Mint ismert, Esztergomnak több mint 900 millió forintot kell kifizetnie az élményfürdő miatt indított per részítélete alapján, miután az önkormányzatot képviselő ügyvédi iroda a város fellebbezését betegség miatt egy nap késéssel adta be még 2014 szeptemberében. Hiába kérték a késedelmi igazolás elfogadását, ezt a Győri Ítélőtábla és a Kúria is elutasította, így jogerős lett.

A testület úgy döntött, hogy a Kúria vonatkozó végzése és a Tatabányai Törvényszék jogerős részítélete ellen alkotmányjogi panaszt nyújt be és az Alaptörvény ellenessége megállapítását kezdeményezi.

 

A testület továbbá úgy döntött, hogy kezdeményezi a Győri Ítélőtábla igazolási kérelmet elutasító végzésének alaptörvény-ellenessége megállapítását és a végzés megsemmisítését.

(forrás)