Dorog jelenéről és jövőjéről nyílt kiállítás
Kultúra
2015. máj. 20.

<p>Kiállítás nyílt Dorogon fókuszpontba helyezve a város megújulását. A művelődési házban helyet kaptak az elmúlt évek legmaghatározóbb, valamint a város jövőben elkészülő beruházásai is. Közben átadták a retrofényben tündöklő konferenciatermet. Mint megtudtuk, hamarosan sörkert és tekepálya fogadja majd ugyanitt Dorog népét.</p>

Az Európa Nap - A Párbeszéd Napja rendezvényeit május 16-án tartották meg a Dorogi József Attila Művelődési Házban. A hagyományos városi rendezvény ezúttal Dorog épített környezetének állított emléket. Kiállítás nyílt az elmúlt években megújult középületek, az idén elkészülõ beruházások - az Esztergomi úti buszmegálló, az Agora, a Zenepavilon - tablóiból és a jövő fejlesztési elképzeléseiről.

 

A kiállítást Markos Anikó, a megyei építész kamara elnöke ajánlotta a megjelentek figyelmébe, hangsúlyozva a városvezetése és a főépítész, Dankó Kristóf hatékony együttműködésének köszönhető fenntartható várostervezés látványos megvalósulását. A közös munka, a hatékony és értő együttműködés ritka példáját képviseli a hely, amely mintaként szolgálhat a többi város számára. Zárszóként gratulált „a dorogi történethez".

 

A kiállítás után a mintegy száz érdeklődő - a helyi civil egyesületek tagjai, intézményvezetők és magánemberek - a konferenciateremben foglaltak helyet, amelyet az ünnepen avatott fel dr. Tittmann János polgármester: „A sportosan elegáns és finoman retro stílusban megálmodott és a mai napon Önöknek átadott konfereciaterem és klubhelyiség része a mûvelõdési ház megújításának" - mondta a városvezető. Hamarosan elkészül a tekepálya és jövőre a sörkert. Dr. Tittmann János emléklapokat adott át a belsőépítészeti terv elkészítőjének, Petheő Tímeának és a kivitelezésben résztvevő szakembereknek: Kerényi József, Kiss Péter, Kimmel Róbert, Flórián Attila, Marton Jenő, Sztahovits Ferenc és Weiszer Zoltán részére.

 

A hófehér padlójú, színes, formára vágott padlószőnyeggel díszített, enyhén retro stílusú bútorok, színes csillárok és különleges álmennyezet és a legkorszerűbb műszaki berendezések, projektorok, laptévé, hangtechnika és világítástechnika elnyerte minden ünneplő tetszését.


Az avatás után a képviselő-testület döntésének értelmében Pro Urbe díjat adott át dr. Bartalos Józsefnek a polgármester.


Dr. Bartalos József sportoló, ügyvéd, gyűjtõ, közéleti személyiség 1945. április 14-én Pozsonyban született. Jogi diplomáját az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szerezte. Sportolóként 1962-1977 között a Dorogi Bányász NB I-es sikercsapatának, 1964-ben a Vidék legjobb csapatának, késõbb az NB II-es együttesnek labdarúgója, balszélsője volt. 

 

dorog.hu

 

 

(forrás)