Nemzetközi motocross hétvége Esztergomban
Sport
2015. máj. 14.

<p>Május 16-án és 17-én motocross versenyt rendeznek Esztergom-Kertvárosban, a helyi és az országos vesenyzőket is felvonultató eseményen vasárnap nemzetközi futamok kezdődnek. Az alábbiakban Hajósi Miklós interjúját is olvashatják, amit az egyik résztvevővel készített.</p>

Fotó: Hajósi Miklós/hajoka.hu

 

Környékünk egyik legnagyobb és legszínvonalasabb Motocross hétvégéje kezdődik, ahol megmutatja magát a sportág minden oldaláról. Szombaton Mini Cross (5-14 évesek), Pit Bike és Lady Cross futamok kezdődnek, vasárnap magyar bajnoki és nemzetközi futamok, és a legnagyobb MXMANIA kupasorozat második fordulójába pillanthatnak be az érdeklődők.

 

A pontos program.

 

Az alábbiakban interjút közlünk az egyik résztvevővel.

 

Molnár Alexandra: Nyerni szeretnék mindkét nap!

 

Alexandra, május 16-17-én, áll rajthoz az Esztergomi MOTOCROSS RACE & PARTY WEEKEND versenyen.

 

De előtte mesélnél az eddigi eredményeidről a portálolvasóknak?
- Persze! Először is köszönöm a megkeresést! Molnár Alexandra vagyok, és már közel 10 éve űzöm versenyszerűen ezt a remek sportot.
Legkedvesebb eredményeim a 2007-es nyáregyházi Európa Bajnokság női betétfutamának 1. helye, a háromszoros Női Magyar Kupa győzelmem, illetve a Junior fiúk Országos Bajnokságának összetett 7. helye 2010-ben.
Legbüszkébb viszont a Női Világbajnokságon elért 24. helyezésemre vagyok!

 

Fotó: Hajósi Miklós/hajoka.hu

 

A hétvégi versenyen milyen motorral és kategóriában indulsz?
- Hétvégén egy Yamaha YZ 125-ös motorral fogok versenyezni, mindkét napon a NŐI kategóriában.

 

Mit jelent számodra a motorsport és mióta műveled?
- 2001 augusztusában kaptam az első crossmotorom, előtte csak apa robogóját nyúztam. Egészen 2005-ig kellett várni az első versenyemig, majd innen jártam végig a szamárlétrát. Ma már az MX2-es kategóriába szól a licencem.
Matematika - testnevelő szakos tanárnak tanulok. Úgy gondolom a sport nélkül teljesen más irányba ment volna az életem. Soha nem éreztem tehernek a motoros edzéseket, vagy a téli alapozást, bár a költségvetés összeállításánál minden évben sírni tudnék.
Rengeteget adott nekem ez a sport, és ha el is vett valamit, annak jelentősége eltörpül ezek mellett. Egyszerűen imádom!

 

Fotó: Hajósi Miklós/hajoka.hu

 

Az Esztergomi pályáról mi a véleményed, van-e kedvenc részed?
- Esztergomban eddig kétszer jártam. A tavalyi versenyen sokat szenvedtem a nagyobb ugrókkal, és a hátsó nyújtott kanyarban mindkét futam alatt elcsúsztam, ami miatt pozíciókat veszítettem. Maga a pálya nagyon király, de ezeket a hibákat mindenképp javítanom kell a hétvégén.

 

Beszélnél a 2015-ös versenyzési terveidről?
- Minden évben tervezzük a Világbajnokságon való indulást, de ez általában kiesik. Még a német és a cseh futamokra van lehetőségem nevezni, de ehhez egy erősebb szponzor kéne, aki segít kijutni.
Célom ezen kívül 4. alkalommal is megnyerni a Magyar Női Kupasorozatot, ám az első fordulót technikai okok miatt ki kellett hagynom, így elég nagy hátrányból indulok neki a „címvédésnek”. Idén nagyban múlik minden a szerencsén is.

 

Milyen céllal indulsz az esztergomi versenyen?
- Egyszerű. Nyerni szeretnék! Mindkét nap, minden futamot!

 

Támogatóim segítségét köszönöm:
Magyari Zsolt, MAMI Team Fehér, Fehér Géza, Katlan Mx Team, Dirtpark.

 

Az interjút készítette: Hajósi Miklós (www.hajoka.hu)

 

 

 

 

 

(forrás)