Nem évült el, nyomravezetői díj a fegyveres rablás ügyében
Bulvár
2015. ápr. 13.

<p><span>A megyei rendőrkapitányság folytatja a nyomozást a két tettes után, akik kiraboltak egy esztergomi utazási irodát.</span></p>

Kép forrása: police.hu

 

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 11000/99/2014.bü. számon eljárást folytat ismeretlen tettesek ellen fegyveresen elkövetett rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint két férfi 2014. július 19-én 10 óra 10 perc körüli időben bement egy esztergomi utazási irodába, ahol az alkalmazottat fegyverrel vagy annak utánzatával a bevétel átadására kényszerítették. A tettesek ezt követően gyalog elmenekültek a helyszínről.

 

Az egyik tettes 170-175 centiméter magas, zömök testalkatú, 30 év körüli férfi. A bűncselekmény elkövetésekor hosszú, sötét színű nadrágot és sötét színű, rózsaszín mintás, sárga feliratú hosszú ujjú felsőt, világos színű félcipőt és világos színű baseball sapkát viselt. A másik férfi 175-180 centiméter magas, vékony, de sportos testalkatú, 30 év körüli férfi. A bűncselekmény elkövetésekor hosszú, sötét színű nadrágot, világos színű, hosszú ujjú felsőt viselt, rózsaszín színű napszemüveget mintával és sárga felirattal. A férfi világos színű félcipőt és világos színű baseball sapkát hordott.

  

Forrás: police.hu

 

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya kéri, aki a felvételen látható személyeket felismeri, tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8.-16., p: 8.-13.), a 34/517-777-es telefonszámon vagy a 107-es, 112-es segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

 

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva Komárom-Esztergom Megye Rendőrfőkapitánya 200.000. forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövetők azonosíthatók, bűnösségükre a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja.

 

A díjkitűzés annak visszavonásáig érvényes, de legkésőbb 2024. július 19-én hatályát veszti.

 

Forrás: police.hu

(forrás)