Mi van a mélyben? - sajtótájékoztató az ellopott koporsó ügyében
Közélet
2015. ápr. 8.

<p>Stámusz Andrea és Kovács Géza közösen tartott sajtótájékoztatót az ellopott koporsó ügyében, mint megtudtuk, bokron-vízen át, de fényt akarnak deríteni a bűnösök kilétére. Hamarosan a parlament elé kerülhet az ügy, Esztergomban pedig demonstrációra kerülhet sor.</p>

 

Nyilvános sajtótájékoztatót tartottak a Belvárosi temetőben az eltűnt koporsó ügyében. Az előzetes beharangozó szerint Kovács Géza (MI Esztergomiak), Stámusz Andrea önkormányzati képviselő, iletve a Léthé Kft. és az Esztergomi Kegyeleti Kft. képviselői is felszólaltak volna. Végül csupán Stámusz Andrea képviselő és Kovács Géza tartott rövid beszédet.

 

 

A képviselő asszony kifejtette, habár a rendőrség mereven elzárkózik az eljárás megindítása elől, hivatkozva a bűntett elévülésére, a hozzátartozóknak és a helybelieknek jogos igényük, hogy megtudják az igazságot, ezért a parlamentben is kezdeményezni fogják az elévülési szabály módosítását.

 

 

Kovács Géza beszéde elején hangsúlyozta, szervezete véleménye szerint Laczó Imre képmutató, álnok, szemforgató nyilatkozatot tett, amellyel többet ártott, mint gondolná. Úgy gondolják, Párdányi Rudolfné ellopott koporsója csak egy ügy a sok közül, Laczó Imrének pedig igenis felelőssége van a koporsólopásban, azon egyszerű okból kifolyólag, hogy akkoriban ő volt a cég ügyvezető igazgatója. Tiszta beszéd helyett viszont ismét csak a másikra mutogatás megy. Kovács Géza kéri az esztergomiakat, hogy jelentkezzenek náluk, ha tudnak olyan esetekről, amikor a Kegyeleti Kft.-től nem a teljes összegről kapták számlájukat.

 

Mint később megtudtuk, hamarosan demonstrációra is sor kerülhet. A Léthé és a Temetkezési Kft. véleményét  - a meghirdetett programmal ellentétben - ezúttal nem hallhattuk.

(forrás)